Orissaares hoitakse ja luuakse traditsioone

Orissaare gümnaasiumi Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud aktus toimus juba 21. veebruari hommikupoolikul.

Põhjus, miks nii suursugune üritus toimus keset koolipäeva, on lihtne. Me hoiame traditsioone. Orissaare koorid osalevad traditsiooniliselt laulupidudel. Seekord juhtus nii, et kooli aktusega samal päeval toimus ka kooride ettelaulmine ja suur hulk gümnaasiuminoori pidi keset päeva lahkuma. Usume, et nad on jätkuvalt kõrgetasemelised ja pääsevad laulma ka sellesuvisel suurpeol.

Traditsiooniliselt toimus kooli aktus Orissaare kultuurimajas. Pidupäevakõnes juhtisin tähelepanu meie kodumaa imelisele loodusele ja kultuurile, pannes kuulajatele südamele, et need asjad olid, on ja peavad jääma meie oma inimestele nautimiseks, mitte vaid välismaalastele kiitmiseks. Eesti tulevik on meie endi teha. Vallavolikogu esimees Marili Alas rõhutas, et ajalugu algab just siin ja praegu, et meie ise teemegi oma Eesti ajalugu.

Seejärel astusid rahva ette OG õpilasesinduse liikmed Kristiina Maaste ja Ingela Kaljuste, et juba teist aastat välja kuulutada Orissaare gümnaasiumi Hea Eeskuju. Sel aastal ei olnud valiku tegemine keeruline – ettearvatult pälvis tiitli Mikk Kärner, kelle tublidust on märganud isegi vabariigi president, kutsudes ta 24. veebruari pidulikule vastuvõtule. Ülimalt positiivsete iseloomustuste ettelugemise järel sai ta aastaks oma valdusse rändauhinna – maalitud kella.

Gümnaasiumi hoolekogu esimees Maidi Tilk tänas kõiki Orissaare gümnaasiumi sihtasutuse “Minu õpetaja” stipendiumi nominente ja ning stipendiaat Ivo Maripuud.

Pärast mudilaskoori emotsionaalset etteastet pandi alus uuele traditsioonile. Lavale marssisid Kaitseliidu Saaremaa maleva kotkajuht Leevi Naagel, neli pidulikult riietatud noormeest ja Orissaare kodutütred. Piduliku tõotuse andsid Orissaare noorkotkaste meresalga esimesed liikmed Kaur Kurg, Armin Pukk, Martti Trull ja Romet Ligi. Kui kodutütred olid noormeestele rohelise kaelaräti kaela sidunud ja poisid tunnistusele allkirja andnud, kõlas uhkelt ja üksmeelselt noorkotkaste tervitus: “Isamaa auks – alati valmis!”

Aktuse lõpetas mudilaskoori ja kooli etlejate meeleolukas kontsert.

Marjana Prii
Orissaare gümnaasiumi direktor

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 454 korda, sh täna 1)