EAS tunnustas puhkemajasid Saaremaal

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) tunnustas keskkonnamärgisega Roheline Võti Päikese puhkemaja ja Lehtla puhkemaja Vilsandi rahvuspargis.

Mõlemad tunnustuse saanud puhkemajad pakuvad keskkonnasõbralikku majutust ja on loonud kõik võimalused selleks, et külastaja saaks puhates säästlikke valikuid teha. Ka paljud välismaised ärikliendid on majutusasutuse valikul kriteeriumiks seadnud Rohelise märgise olemasolu ja seega võib märgisega kaasnev tulu väljenduda külaliste arvu kasvus.

“Looduskeskkonda hoidev elu- ja tegutsemisviis on meie jaoks elementaarne, teisiti ei kujutaks ettevõtlust ettegi. Võimalikult looduslähedaste ja keskkonnasõbralike toodete kasutamine aitab hoida nii meie klientide kui ka töötajate tervist,” selgitas Päikese puhkemaja juhataja Angela Hollo. “Muu hulgas aitavad keskkonnasäästlikud lahendused kulusid kokku hoida,” rõhutas Hollo.

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul räägitakse üha enam vastutustundlikust reisimisest ehk turismi mõjust loodusele ja kohalikele elanikele. “Reisija valikutest sõltub, kas see on positiivne või negatiivne. Keskkonnasõbralikku turismi saab harrastada nii vaikses maapiirkonnas looduskauneid paiku kui ka linnakeskkonnas suurlinnade vürtsi ja melu nautides,” lisas Mutso.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 871 korda, sh täna 1)