Vallavalitsuse suurendamine tekitab volinikes küsimusi (5)

Margus Männiku võimalik nimetamine Kaarma vallavalitsuse liikmeks pea 1700-eurose koguhüvitisega on tekitanud mitmeid küsimusi.

Kaarma vallavolikogu koalitsioon ei pruugi volikogu järgmisel istungil Männiku küsimuses üksmeelselt vallavalitsusele meelepärast otsust teha. Peamise küsimuse on tekitanud asjaolu, et Männikut soovitakse võtta vallavalitsuse liikmeks, samas hakkaks ta justkui täitma struktuuris ette nähtud abivallavanema ülesandeid. Tema hoole alla jääksid peamiselt nn pehmemad teemad.

Samas ei oleks Männik seotud ametniku tööd reguleerivate õigusaktidega ja oleks n-ö vabapidamisel, alludes vaid vallavanema suunistele.

Kaarma vallavolikogu valimistel koalitsiooni mitte kuuluva SDE nimekirjas parima häältesaagi korjanud Maidu Varik tunnistas Saarte Häälele, et asja esitamise viisil on selline poliitilise jokk-skeemitamise mekk juures küll.

“See ei tähenda, et vallavanemal poleks õigust oma meeskonda komplekteerida,” nentis volikogu revisjonikomisjoni esimees Varik samas.

Tema sõnul on üllatav just see, et alles sai kolmeliikmeline valitsus heaks kiidetud ja nüüd hakatakse juba muudatusi tegema. Varik arvas, et hääletamine tõotab tulla tasavägine.

Kaarma vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu tõdes, et tema jaoks on asjade selline esitamine mingil määral segane. Lehtsalu märkis, et ka tema on seni aru saanud, et jutt käib abivallavanema koha mehitamisest.

Volikogu esimees ütles, et järgmisel kolmapäeval toimuva istungini on veel aega ja selle aja sees tuleb asjad selgeks saada. Temagi kinnitas, et asjade praegune seis võib küsimusi tekitada küll.

Saarte Häälele on räägitud, et selline Margus Männiku vallavalitsuse liikmeks võtmise soov on tingitud asjaolust, et abivallavanema kohale tuleks korraldada konkurss. See võtaks aega.

Vallavalitsuse uuest liikmest arvatakse suurt kasu olevat just ühinemisprotsessis, millega eeldatavasti peaks ühele poole jõutama veel selle aastanumbri sees. Seejärel astuks vallavalitsus tagasi ning seega ei tuleks Männikule maksta mingeid hüvitisi, mida peaks maksma ametnikule. Järelikult oleks tegemist ka kokkuhoiuga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 805 korda, sh täna 1)