Kaarmal tahetakse suure hüvitisega vallavalitsuse liiget (26)

Kaarma vallavolikogu järgmisel istungil otsustatakse, kas suurendatakse vallavalitsuse liikmete arvu ning määratakse lisakohale Margus Männik, kelle hüvitis küündiks koos autokuludega pea 1700 euroni kuus. Suure hüvitise tingib see, et Männik peaks hakkama täitma abivallavanema ülesandeid, kuigi ametlikult ta abivallavanem ei oleks.

Kaarma valla otsustajatele on antud edasi vallavalitsuse soov suurendada vallavalitsuse koosseisu seniselt kolmelt liikmelt neljale. Praegu kuuluvad sinna vallavanem Andres Tinno, abivallavanem Urmas Sepp ja finantsjuht Helle Allas. Nii-öelda poliitilise vallavalitsuse neljanda liikmena nähakse Kaarma valla arengu sihtasutuse nõukogu esimeest Margus Männikut.

Männik kuulus ka vallavolikogu eelmisse koosseisu, kuid seekord ta Reformierakonna nimekirjas valituks ei osutunud.

Margus Männik ise ütles Saarte Häälele, et tema teada on juttu olnud abivallavanema ülesannete täitmisest, mitte vaid kord nädalas koosolekutel osalemisest, nagu see vallavalitsuses enamasti kombeks on. Sellisest töökorraldusest tulenevalt ei ole ka mujal valitsuse liikmete hüvitis suur, kui seda üldse on.

Saarte Hääl uuris mõne vallavalitsuse töökorraldust ning selgus, et hüvitise suurus küündis umbes 35 euroni istungist ehk siis 140 euroni kuus.

Kaarma vallavanem Andres Tinno ütles, et vallavalitsuse liikmele jagab tööülesandeid vallavanem isiklikult. “Valitsuse kui meeskonna komplekteerib vallavanem,” sõnas Tinno. Tema sõnul ei ole tal vaja pelgalt ametnikku, vaid just nimelt valitsuse liiget. “Margus oli eelmise koosseisu ajal haridus- ja kultuurikomisjoni liige ja on praeguse koosseisu ajal sotsiaalkomisjoni liige – seega on ta teemadega kursis, ja põllu pealt pole ju mõtet inimesi otsida,” lausus Tinno. “Hea diskuteerijana on Margus valdade ühinemisprotsessis kindlasti suureks abiks.”

Kuna Kaarma vallavalituse struktuuris on lisaks praegusele abivallavanemale ette nähtud veel üks abivallavanema koht, siis neid ülesandeid Margus Männik täitma hakkakski. Tinno tõdes, et abivallavanema kui ametniku tööle võtmine on juba korralduslikult keerulisem ning asja sedapidi ajamine vastab igati seadustele. Seetõttu oleks ka Männiku hüvitise suurus võrdne praeguse abivallavanema Urmas Sepa palgaga.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 154 korda, sh täna 1)