Hanvar andis haigekassa kohtusse (20)

Kuressaare erakliinik Hanvar andis kohtusse Eesti haigekassa, kes on otsustanud mitte sõlmida nendega ravi rahastamise lepingut 

“Kuna AS Hanvar on esitanud kaebuse kohtusse, siis teeb otsuse valiku õiguspärasuse osas kohus,” kirjutas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross Saare maavanemale Kaido Kaasikule.

Kaasik saatis eelmisel nädalal haigekassale kirja, milles teatas, et Hanvariga lepingust loobumine võib tekitada olukorra, kus ravi kättesaadavus eriarstiabi teenuse osas muutub maakonnas raskesti kättesaadavaks ja ravijärjekorrad pikenevad veelgi.

Ross tänas Kaasikut pöördumise eest ja märkis, et kohtumenetluse raames saavad mõlemad pooled oma seisukohad esitada ja kohus neid erapooletult hinnata. “Samuti on kõikidel isikutel, sh teil, soovi korral võimalik istungil kuulajana osaleda, et kujundada oma arvamus lepingupartnerite valiku teemal,” teatas Tanel Ross.

Kaido Kaasik märkis, et juhul, kui Hanvar lõpetab raviteenuse osutamise ravi rahastamise lepingu lõppemise tõttu või tõstab raviteenuse hinda, halvendab see ravi kättesaadavust maakonnas. Raviteenuse osutamise katkemise korral kasvab Kuressaare haigla koormus veelgi ja ravijärjekorrad kirurgi vastuvõtule pikenevad ebamõistlikult.

“Arvestades maakonna saarelist eripära on teenuse osutamine ka teiste maakondade haiglate baasil raskendatud. Saare elanikul on oluliselt keerulisem pöörduda mõne teise haigla poole, kui mandril elavatel kindlustatud isikutel,” teatas maavanem.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 951 korda, sh täna 1)