Elje Laht avas päevakeskuses juubelinäituse (4)

JUUBELINÄITUS: Elje Laht avastas oma kunstiande just päevakeskuse kunstiringis. Foto: Tõnu Veldre

JUUBELINÄITUS: Elje Laht avastas oma kunstiande just päevakeskuse kunstiringis. Foto: Tõnu Veldre

Eile seadis Kuressaare päevakeskuses oma maalinäituse üles sealse kunstiringi liige ja samal päeval ka oma juubelisünnipäeva tähistanud Elje Laht.

“Meie juhendaja on nii tubli olnud meiega,” lausus juubilar, lisades, et kui ta kunstiringis alustas, oli ta isegi kartnud, et ei tea, kas saab hakkama. “Nüüd on mul aga väga hea meel,” kinnitas Kuressaares elav nooruslik ja särav naine, kellel kunstianne lõi välja just vanemas eas. Enne seda joonistas Elje Laht viimati põhikoolis. Õpetaja oli küll soovitanud kunstikooli edasi minna, aga tema valis hoopis raamatupidaja ameti.

Kuressaare päevakeskuse tegevusjuhendaja Elja Parbus, kes juhendab ka kunstiringe, ütles, et Elje on andekas ja loov inimene, kes on äärmiselt täpne. “Vahel me läheme isegi pisut vaidlema,” naeris juhendaja, kelle sõnul võib Elje viimistleda ühte detaili äärmiselt põhjalikult. Tegevusjuhendaja sõnul teeb Elje ideaalseid pilte.

Elje Laht ise peab oma lemmikuks akrüültehnikat ning tahab alati jõuda hea tulemuseni, et oleks ilus pilt. “Ma ise olen ka nendega rahul,” sõnas ta rahulolevalt oma kätetööd seinal vaadates. Lemmikteemaks peab Elje Laht lilli, maastikke ja portreid. Ka näitusel on väljas viis lillemaali, üks pliiatsiga joonistatud autoportree ja kuus maastikupilti. Maale on Eljel rohkemgi, kuid kahjuks ei mahtunud kõik näitusele. Näiteks on Elje üles maalinud kõik oma kuus lapselast ja ikka lilli-lilli-lilli jpm.

2011. aastal alustanud kunstiringil saab nüüd kolm aastat tegutsetud ja sügisel alustab uus kursus. Selle aja jooksul on kunstiringil olnud 8 näitust.

Algul joonistati pliiatsiga nii inimesi kui ka loomi. Edasi õpiti akrüülmaali, maalides lilli ja looduspilte, jätkati akvarell- ja segatehnikas maalidega. 2012. aastal tehti lillekalendreid ja 2013. aastal rahvakalendreid ja jõulukaarte.

“Mul on nii kahju, et see ring tegevuse lõpetab,” tähendas Elje Laht, kel on plaanis edaspidi maalida lõuendile ja liituda kunstiklubiga. Elja Parbuse sõnul pannakse aga päevakeskuses igal kuul üles uus näitus, mis oli tavaks ka enne maja remonti. Ning oma arvamuse näituse kohta saab iga külastaja kirjutada külalisteraamatusse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 493 korda, sh täna 1)