Ave Simola: kodu on seal, kus on su süda (3)

UUT MOODI KIRBUTURG: Ave Simola tegi Kuressaarde kasutatud rõivaste poe soomlaste kirbuturu põhimõttel. Foto: Raul Vinni

UUT MOODI KIRBUTURG: Ave Simola tegi Kuressaarde kasutatud rõivaste poe soomlaste kirbuturu põhimõttel. Foto: Raul Vinni

“Saaremaa on mul südames olnud kogu aeg ja ma olen alati tundnud, et siia ma kuulun,” tunnistab 24 aastat Soomes elanud tartlane Ave Simola. “Ma teadsin kogu aeg, et ükskord ma siia tulen, aga millal, seda ma ei teadnud.”

2014. aasta algas Avele teisiti. Võttis uue aasta kenasti Soomes vastu, aga juba 1. jaanuari varahommikuks oli tal oma “seitse asja” pakitud ja ta ruttas Helsingi–Tallinna laevale. Tema jaoks oli Soome-aeg otsa saanud.

Kuressaares ootas juba üürikorter ja kindel plaan teha siia üks Soome moodi kirbuturg. Kuu aega kõva müttamist ning täpselt täna hommikul avas uus pood Ave Kirppis Kuressaare kesklinnas (Tallinna tn 11) oma uksed.

Ave pole sünnilt saarlane, aga siin on tema juured. Kadunud isa oli saarlane ja siin elab praegugi tema vanaema.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 929 korda, sh täna 1)