Lätlased ihkavad jätkuvalt Mõntu–Ventspilsi laevaliini (2)

TULE SAARELE SA! Saaremaal pakutavat tutvustas messil ka Saaremaa Hotelli juht Ulvi Lehtsalu. Foto: Kati Aus

TULE SAARELE SA! Saaremaal pakutavat tutvustas messil ka Saaremaa Hotelli juht Ulvi Lehtsalu. Foto: Kati Aus

Läinud nädalalõpul käisid saarlased Riias rahvusvahelisel turismimessil Balttour 2014. Messil uuriti saarlastelt ka Mõntu–Ventspilsi laevaliini ja jääteede kohta.

Kuressaare turismiinfokeskuse turismispetsialist Kati Aus ütles, et mess toimus juba 21. korda, saarlased osalesid sellel 20. korda. “Kuigi Saaremaa esindus oli messil esindatud 20. korda, leidus ikka veel selliseid lätlasi, kes ütlesid, et nad ei ole Saaremaal käinud,” nentis ta.

Samas võis rõõmuga tõdeda, et enamik Saaremaa messistendi külastajatest olid saarel siiski varem käinud. “Päris mitmed ütlesid, et neil on hotell broneeritud ja et nad saabuvad Saaremaale lähiajal,” märkis Aus, kelle sõnul tulid need lätlased messile lihtsalt lisainfot saama.

Enamasti küsiti saarlastelt siinsete spaahotellide, jalgrattateede ja väikesaarte kohta. “Muidugi ei möödunud need kolm päeva ka tavapäraste küsimusteta jäätee ja Mõntu–Ventspilsi laevaliini kohta,” rääkis Aus. Laevaliini kohta uurisid lätlased selgi korral, et millal see uuesti avatakse. “See oli väga hea võimalus Saaremaad külastada,” tõi ta välja lätlaste põhjenduse.

Jäätee on lätlasi aga alati huvitanud, kuna tundub neile väga eksootiline. “Igal talvel on lätlased turismiinfosse kirjutanud või helistanud, et jäätee kohta uurida,” märkis Aus.

Lätlaste tavapärane küsimus messil oli: “Mis Saaremaal ka uut?” Kati Aus selgitas, et inimesed, kes on Saaremaal juba mitu korda käinud, soovivad ikka tuntud asjade kõrval ka midagi uut leida. “Sel aastal oli meil uudistena välja pakkuda Hallikivi seikluspark, Sõrve külastuskeskus ja Saaremaa Spa Hotellide mineraalveebassein.”

Saaremaa messistendi külastas ka üks läti fotograaf, kellel olid Kati Ausi sõnul kaasas pildid Eesti üldlaulupeost aastal 1969. “Kuna ta on välja andmas oma fotoalbumit, siis soovis ta teada, kas ühel fotol on Saaremaa rahvariietes neiu, ja võimalusel see neiu ehk üleski leida.”

Saaremaad esindasid 12-ruutmeetrisel pinnal Kuressaare turismiinfokeskus, Saaremaa Reisibüroo, Arensburgi Reisid, Kuressaare Sanatoorium, Saaremaa Hotell, GO SPA Hotell, Angla tuulikumägi. Grand Rose Spa Hotell osales messil eraldi pinnal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 033 korda, sh täna 1)