Taimetoit mõjub viha vastu

MAITSEB HEA: Reena Terreping on 15 aastat olnud taimetoitlane. Tema sõnul ei juhtu midagi, kui liha ei söö. Foto: Sander Ilvest

MAITSEB HEA: Reena Terreping on 15 aastat olnud taimetoitlane. Tema sõnul ei juhtu midagi, kui liha ei söö. Foto: Sander Ilvest

Alles see oli, kui trikiga reklaamlause “Taimetoitlased on jändid” elavat vastukaja tekitas. Kes naljast aru sai, see sai. Pigem on ikka nii, et see on igaühe oma asi, millega ta kõhtu täidab.

“Inimesed ei ole jändid, aga harjumatu on see, mida nad söövad ja millest süüa teevad,” muigab 15-aastase taimetoitlasestaažiga Reena Terreping. Ta ise ütleb enda kohta küll, et on jänt. Samas arvab ta, et kes ei tea, mida ta sööb, need teda jändiks ei peaks. Jäntlus tõusebki teemaks siis, kui kellegi taimetoitlus välja tuleb.

“Oleme lihtsalt hirmude vangis, et kui ei söö nii, nagu on aastasadu söödud, siis läheb tervis käest,” arvab Reena Terreping, kui väita, et inimloom on oma olemuselt ikkagi omnivoor. Tema ütleb, et saab taimetoidust kätte kõik vajaliku. Taimse toiduga hakkama saamine on pigem teadlikkuse ja suhtumise küsimus, on Reena kindel. “Saab ka täiesti ilma toiduta, aga see eeldab juba väga suurt teadlikkust.” Ühesõnaga, aeg muutub ja seega muutume me ka ise ning meie harjumused ja vajadused, on Reena seisukoht.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 473 korda, sh täna 1)