Muhu mees Mart Oidekivi ei tunne hirmu ühegi töö ees

TRAKTORITEGA SINA PEAL: Traktorirooli tuleb praegusel majandusjuhatajal Mart Oidekivil vahel nüüdki istuda. Foto: Sander Ilvest

TRAKTORITEGA SINA PEAL: Traktorirooli tuleb praegusel majandusjuhatajal Mart Oidekivil vahel nüüdki istuda. Foto: Sander Ilvest

Rahvuselt muhulane – just nii ütleb enda kohta Mart Oidekivi. Mis sest, et igapäevatööd teeb ta juba pea nelikümmend aastat hoopis naabersaarel. Koju Hellamaale sõidab peamiselt Upal toimetav mees, kui vähegi võimalik. “Oma Kuressaare elukohta ma koduks ei pea, see on ainult koht, kus magamas käia,” ütleb ta.

Ühe ja sama tööandja juures – Kuressaare ametikoolis – töötab Oidekivi juba 1973. aastast ning on seal üks staažikamaid. Teda edestab selles osas vaid kolleeg Olev Aru, autotehnika õppesuuna kutseõpetaja.

Just Aru oli see, kes toonases kuulsas Tihemetsa tehnikumis põllumajanduse mehhaniseerimist õppinud Oidekivi Saaremaale kutsekooli tööle kutsus – linna, sest Upal laiutas praeguse kompleksi asemel toona alles mets.

Nii saigi 19-aastasest noormehest õpetaja. Mis sest, et õpilased olid temast vaid paar aastat nooremad ja mõni isegi vanem. Ega õpilased noore meistriga end seetõttu “ühepikkuseks” pidanud. “Nad olid üsna sõnakuulelikud poisid,” iseloomustab Oidekivi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 570 korda, sh täna 1)