Jalgsi maailma tippu

Kellele ei meeldiks imetleda midagi suursugust. Midagi, mida kodumaalt ei leia, mis suu ammuli jätab ja ahhetama paneb. Pole minagi erand ning mu kirg on juba pikemat aega olnud mäed.

Suvised retked Lõuna-Eestisse, meie au ja uhkuse Suure Munamäe otsa, mille kõrguses me tänaseni kindlad pole, ei paku enam teab mis suurt elamust. Peab tõdema, et isegi Euroopa oma 4808-meetrine Mont Blanc jääb juba tagasihoidlikuks. Tundsin, et on aeg näha mägesid nende kõige ehedamas mõistes ja kus seda veel teha kui mitte maailma tipus Nepalis, kus asub kõigist 14-st üle 8000-meetrisest tipust koguni kümme.

Üha enam kogub seiklejate seas populaarsust nn trekking ehk jalgsi mägedes matkamine ja Nepal oma uskumatute kõrgustega on üks väheseid paiku maailmas, kus turiste lastakse suhteliselt vabalt sellisel viisil ringi liikuda.

Valituks osutus Annapurna looduskaitseala ca 200 kilomeetri pikkune matkarada, mida peetakse üheks kaunimate vaadetega trekking’uks terves maailmas. Tagasisidet lugedes polnud kahtlustki, kuhu minna tahan.

Karel Kask

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 282 korda, sh täna 1)