Sõdurpoisi tänu pani uusi sokke kuduma (1)

SÜDAME JA HINGEGA KOOTUD SOKID: Inge Õunapuu kudus sõdurpoiss Tõnu Ilvesele veel ühe paari sokke, noormehe nimetähed peal. Foto: Raul Vinni

SÜDAME JA HINGEGA KOOTUD SOKID: Inge Õunapuu kudus sõdurpoiss Tõnu Ilvesele veel ühe paari sokke, noormehe nimetähed peal. Foto: Raul Vinni

Neli aastat naiskodukaitse, Saarte Hääle ja Kadi raadio sõdurpoiste sokikampaanias kaasa löönud staažikas kuduja Inge Õunapuu Virtsust, kes vahel ka tütrel Kuressaares külas käib, tuli eile toimetusse, kaasas reamees Tõnu Ilvesele kootud ilusad sinivalgemustakirju sokid sissekootud nimetähtedega T. I.

“Rõõm on kahepoolne asi,” ütles Inge Õunapuu. Tõnu Ilves teinud tal hinge nii soojaks ja siis ta mõelnudki, et koob noormehele tema lemmikvärvides sokid veel selleks tarbeks, kui ta sõjaväest kodus on. Nimelt sai Inge, kelle kootud sokid vahipataljoni Kuressaarest pärit reamees Tõnu Ilves detsembrikuus endale sai, noormehelt vastu postkaardi ja südamliku kirja.

Alguses mõelnud Inge soki sisse kududa Tõnu Ilvese terve nime, ent kuna S-tähte oli keeruline teha, said sokkidele vaid nimetähed. “Mul ei ole nii, et pean kogu aeg kuduma, teen nii, kuis aega on,” naeris ta ise oma hobi kommenteerides. “Ja sokkidel on suurem väärtus, kui need on tehtud hingega.”

Toimetusse pöörduski Inge just seetõttu, et äkki leiame meie talle Tõnu Ilvese kontaktandmed, et saaks sokid kuidagi temani või tema vanemateni toimetada.

Kui Saarte Hääl koos naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaise ja liikmetega sokid detsembris vahipataljonis üle andis, oli Kuressaarest pärit reamees Tõnu Ilves sokkide üle siiralt rõõmus. “See on nii hea, kui keegi meie peale mõtleb,” ütles Ilves tookord ka Saarte Häälele ning need tänusõnad olid kirjas ka Inge Õunapuule saadetud kirjas ja postkaardil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 774 korda, sh täna 1)