Välisminister Urmas Paet tõi lastekodulastele auto (7)

Väikelastekodu juhatajale Janne Tammele tutvustas üleantud bussi minister Urmas Paet. Foto: Sander Ilvest

Väikelastekodu juhatajale Janne Tammele tutvustas üleantud bussi minister Urmas Paet. Foto: Sander Ilvest

Eile viibis välisminister Urmas Paet Saaremaal, kus ta kohtus Saaremaa ettevõtjate ning Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Aste põhikooli õpilastega.

“Urmas Paet kõneles Baltic Workboats AS-i esindajatega sellest, kuidas koostöös välisministeeriumiga avardada regionaalsete ettevõtete ekspordivõimalusi,” ütles välisministri nõunik Priit Kallakas. Ennekõike soovitas minister laevaehitusfirmal kasutada välisministeeriumi esindusi väravana uutele turgudele jõudmiseks. Minister Paet ise oli äärmiselt üllatunud, nähes Nasval nii võimast rahvusvahelist laevaehitusfirmat.

Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Aste kooli õpilastele rääkis minister ühiskonnaõpetuse tunnis Eesti välispoliitikast. Ministri sõnul puudutasid SÜG-i õpilaste küsimused detailselt hetkeolukorda Ukrainas, Kesk-Aafrika Vabariigi teemat, immigratsiooni- ja pagulaspoliitikat.

Aste koolis oli aga üks tüdruk, kes tahab tulevikus ministriks saada, ja uuris Urmas Paedilt, mida selleks tegema peab. Ministrile kingiti Astes linnupesakast, mille ta lubas koduaeda üles seada. “Väikese “ukseava” järgi otsustades on puur mõeldud tihastele,” arvas ta.

Õhtul külastas minister Kuressaare väikelastekodu ja andis neile üle välisministeeriumile kuulunud väikebussi Mercedes-Benz Vito. “Me lihtsalt vähendasime oma autoparki,” selgitas Paet. Teise bussi sai Narva lastekodu ja üks sõiduauto anti spordiklubile.

Bussi Kuressaarde toonud juhi Jürgen Hallistvee arvates kestab 2006. aastal valmistatud masin hea peremehe käes veel kümme aastat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 090 korda, sh täna 1)