Ohtlik lõhkematerjal tuleb päästeametile anda (2)

Päästeameti kampaania “Teata lõhkematerjalist” kutsub juba viiendat aastat inimesi lõhkematerjali loovutama.

“Kampaania kestab kaks nädalat, kuid koju jäänud ohtlikke esemeid saab loovutada ka muul ajal,” ütles päästeameti pressiesindaja Arne Kailas. “Lõhkematerjal on igasugune plahvatusohtlik materjal, kuid demineerijad peavad eelkõige silmas lõhkeainet, lahingumoona,” täpsustas päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugonen. “Inimene, kellel on kodus lõhkematerjali, seab lisaks endale ohtu kõik oma lähedased. Seetõttu ongi tähtis, et inimene loovutaks tema valduses oleva plahvatusohtliku materjali demineerijatele, kes teevad selle kahjutuks,” lisas Pugonen.

Päästeameti pressiesindaja tuletab inimestele meelde, et Eesti seaduste järgi ei karistata inimesi, kes nende valduses oleva lõhkematerjali – lõhkeaine või lahingumoona, näiteks mürsud, miinid, granaadid – vabatahtlikult loovutavad.

Eelmisel aastal toimus päästeameti demineerimiskeskuse andmetel kaheksa plahvatust, milles sai viga üheksa inimest.

Saaremaal said demineerijad eelmisel aastal 180 väljakutset, mille käigus tehti kahjutuks 1168 lõhkekeha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 172 korda, sh täna 1)