Viirusnakkustesse haigestumine püsib suhteliselt madal

Talvine periood toob haigestumisi viirushaigustesse, kuid suurtest puhangutest õnneks veel rääkida ei saa. 

Kuressaare Pargi lasteaia direktor Riina Saar ütles, et Pargi lasteaias on haigestumiste arv võrreldes eelmise aastaga samaväärne. “Tegime just statistikat ja mingisugusest suurest puhangust rääkida ei saa,” sõnas Saar. Pargi lasteaias on olnud nohu, köha ja ka kõhuviirusi, kuid viimaseid siiski vähem.

Kuressaare Ristiku lasteaia tervishoiutöötaja Angela Siinor ütles, et nende lasteaias puudus eelmisel nädalal umbes 20 last. “Sel nädalal on see arv aga suurenenud 40 lapseni,” märkis Siinor, lisades samas, et kõiki neid puudumisi ei saa seostada haigestumisega.

Siinori sõnul ei erine tänavune aasta eelmistest oluliselt. “Igal aastal tuleb talvisel perioodil lastekollektiivides haigestumisi ette. Siin on ju koos palju lapsi,” tähendas ta. Ristiku lasteaias on praegu mõned tuulerõugete juhtumid, samuti nohu, köha, kurguvalu.

Mis puutub sellesse, et lapsevanemad toovad lasteaeda haige lapse, ütles Angela Siinor, et nad on sel teemal lapsevanematega regulaarselt rääkinud ja tulemusena on vanemad muutunud teadlikumaks. “Lasteaias saab käia ainult terve laps,” kinnitas Siinor.

Terviseameti Saaremaa esinduse tervisekaitse spetsialist Inge Balin ütles, et praegu ülemiste hingamisteede ägedate viiruste mingit suurt puhangut ei ole.

“Haigestumine on suhteliselt madal,” märkis Balin. Tema sõnul oli eelmisel nädalal registreeritud 25 ägedat respiratoorse infektsiooni juhtumit, nendest 15 lastel. Eelmisel aastal samal ajal oli haigeid 45 ja neist 19 lapsed. “Nii et eelmisel aastal oli sel ajal isegi rohkem haigestumisi,” tähendas tervisekaitse spetsialist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 166 korda, sh täna 1)