Lümanda Karu-Kati lasteaed tähistas 45. sünnipäeva (1)

Eile oli Lümanda Karu-Kati lasteaias pidulik päev. Nimelt sai lasteaed 45 aastat vanaks. Lasteaia direktori Ene Koitla sõnutsi kulges sünnipäev igati kenasti. 

Sünnipäeva puhul toimus lasteaias ka väike kontsert. Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson, kes lasteaiaperet piduliku päeva puhul õnnitlemas käis, märkis, et on ka ise selle lasteaia vilistlane. “Seetõttu on sellised sünnipäevad alati kuidagi erilised,” sõnas ta.

Tiitsoni kinnitusel läheb Lümanda lasteaial hästi. “Kui keskmiselt sünnib meil aastas viis-kuus last, siis järgmistel aastatel on kooli tulemas kaheksa-üheksa last ja 2013. aastal sündis neid koguni 11, nii et järelkasvuga on asjad korras,” rõõmustas vallavanem.

Lümanda Karu-Kati lasteaed, nagu sealne koolgi, läheb Jaanika Tiitsoni sõnul vanuse kasvamisega aina nägusamaks. Suvel loodetakse lõpetada hoone remont, milleks saadi toetust EAS-ilt, ja vald ise lisas 30 000 eurot. “See ongi valla suurim kingitus lasteaiale sellel juubeliaastal,” selgitas ta.

Vallavanema sõnul on Lümanda lasteaia üks eripära ja vaieldamatu tugevus lapsevanemate hoolivus ja kaasalöömine. Lisaks hoolekogule on nad loonud MTÜ Karu-Kati Õpituba, mille kaudu on tehtud mitmesuguseid projekte alates loodusretkedest kuni lapsevanemate koolitusteni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 418 korda, sh täna 1)