Andres Kasemaa: toitumisel on oluline seada hea eeskuju

OLGEM EESKUJUKS: “Teie peate olema eeskujuks oma lastele ja lastelastele,” pani terviseentusiast Andres Kasemaa kuulajatele südamele. Kuressaare päevakeskuses liikumis- trenne juhendav endine kehalise kasvatuse õpetaja Õie Väli on tervisliku toitumisega hästi kursis. Foto: Sander Ilvest

OLGEM EESKUJUKS: “Teie peate olema eeskujuks oma lastele ja lastelastele,” pani terviseentusiast Andres Kasemaa kuulajatele südamele. Kuressaare päevakeskuses liikumistrenne juhendav endine kehalise kasvatuse õpetaja Õie Väli on tervisliku toitumisega hästi kursis. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeval Kuressaare päevakeskuses toimunud vestlusringis “Terviseteadlik elu” tõdes terviseentusiast Andres Kasemaa, et toitumisharjumused antakse edasi põlvkonnalt põlvkonnale. Seetõttu on vanematel ja vanavanematel tähtis roll näidata lastele tervisliku toitumisega head eeskuju.

“Väga paljud inimesed ütlevad, et kõik halvad haigused on seotud nende geenidega,” rääkis Andres Kasemaa. Inimesed arvavad, et kui emal oli vähk, isal oli vähk, peab see tõbi ka neid tabama.

Ja tababki, sest kui inimene on maast madalast omandanud toitumisharjumused, mis soodustavad vähi teket, toob ta need toitumisharjumused järgmisse põlvkonda kaasa. Teine asi, mis mõjutab inimese organismi, on mürgitatud keskkond. “Tegelikult oleneb meie geenidest tohutult vähe, see on teaduslikult tõestatud. Iga inimene saab oma geene mõjutada ehk siis geenid sõltuvad palju meie toitumisest ehk elustiilist.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 536 korda, sh täna 1)