Ametikooli juuksurid teevad lõpueksamit (1)

TÜTRELE ABIKS: Eilne ainuke meesmodell juuksurieksamil Hannes Mäe kasvatas habeme selleks, et tema tütrel Eva-Maria Mäel oleks, mida lõigata. “Isadepäevast saati kasvatan, aga enne Tartu maratoni ei saa enam habet maha ajada, sest muidu hakkab lõug külmetama,” muigas Hannes. Foto: Sander Ilvest

Eile ja täna on Kuressaare ametikooli juuksuri eriala õpilastel võimalus näidata, mida nad on pooleteise aasta jooksul õppinud.

Eksamitulle astus kolmteist tulevast juuksurit. Eile hommikul toimus teoreetiline eksam, mille läbisid edukalt kõik õpilased. Seejärel oli aeg näidata praktilisi oskusi.

Pooleteise päevaga tuleb neil läbi teha erinevad töövõtted nii nais- kui ka meesmodellide peal. Naistele soeng, värvimine ja püsilokitöötlus. Meestele juukselõikus, föönisoeng ja habemelõikus. Kõik protseduurid peavad mahtuma etteantud ajalimiidi sisse.

Kutseõpetaja Klaarika Muuli sõnul oli meesmodelle raskem leida, sest habe peab vastama etteantud pikkusele, et seda lõigata saaks. Naismodelle oli keeruline leida, sest keemilisi lokke eriti enam ei tehta.

Seda, et kõik lõpetajad kodusaarel tööd leiavad, kutseõpetaja lubada ei julge. Kuid mõned lõpetajad on juba salongidega seotud. “Tööle saavad nad asuda pärast diplomi kättesaamist,” täpsustas Muul. Meesjuuksureid tema kolmeaastase õpetajastaaži jooksul ametikoolis õppinud ei ole.

Praegu õpib esimesel kursusel üksteist sügisel alustanud juuksuriõpilast. Kaks korda nädalas on neil praktilised klienditeeninduspäevad koolis. Kevadel kaks kuud praktikat, millele lisandub välispraktika. “Kevadel läheb kaks õpilast Soome ja kaks Prantsusmaale,” ütles Muul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 894 korda, sh täna 1)