Ülimadal veetase Väinameres häirib laevaliiklust

Väinamere Liinide teatel ei saanud Rohuküla ja Heltermaa sadamatest väljuda hommikul esimesed reisid  6.30, kuna veetase Rohukülas on langenud allapoole ohutu meresõidu piire. Triigi-Sõru liinil ei toimunud samuti hommikusi väljumisi Sõrult 8.15 ja Triigist 9.30. Kuivastu-Virtsu liinil laevaliiklus toimub.

Väga madal veetase takistab Heltermaa ja Rukkirahu kanalites sõitmist ja laevade laadimist-lossimist sadamates. Teisipäeva varahommikul kell 6 olid TTÜ mereseirejaamade andmetel veetasemed parvlaevaliinidel ja –sadamates järgmised: Rohuküla -78 cm, Heltermaa -73 cm, Triigi -82 cm, Kuivastus -76 cm, Virtsu -84 cm.

Operatiivne info hetkeolukorrast sisestatuna otse sadamatest on www.tuulelaevad.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 340 korda, sh täna 1)