Solistical võtab laulumõõtu üle poolesaja lapse ja noore

Juba sel reedel algab Kuressaare gümnaasiumis (KG) Eesti noorte lauljate konkurss Solistica. Laulukonkursi ühe korraldaja Merle Rekaya sõnul järgneb kell 17 toimuvale avamisele kell 18 esimene võistluskontsert, kus esinevad 7.–9. klasside õpilased. “Kui publikut ootame tagasi laupäeval kell 12 algavale 4.–6. klasside võistluskontserdile, siis osalejaid ootab veel ees kohtumine konkursi konsultandi Sirje Medelliga, kes on vokaalpedagoog TÜ Viljandi kultuuriakadeemias, ning meeleolukas kabaree-etendus Saaremaa ühisgümnaasiumis,” rääkis Rekaya.

Teine konkursipäev ehk 1. veebruar toob kaasa kaks võistluskontserti kell 12 ja kl 18 ning kell 20.30 Solistica finaali. Privilege’is toimub Rekaya sõnul kell 22 noortepidu, kus lava vallutavad Solistica finalistid ja
peaesineja on Rolf Junior.

Kolmel võistluskontserdil osaleb kokku 55 õpilast: 4.–6. klasside õpilasi on 16, 7.–9. klasside õpilasi 19 ja 10.–12. klasside õpilasi 20. Saaremaa koolide õpilasi osaleb 12. Kõige rohkem saarlasi on vanemas vanuserühmas, kus lavale tulevad Kuressaare gümnaasiumist Tanel Aeg (juh Laine Lehto) ja Uudo Sepp (juh Pilvi Karu), KG huvikoolist Inspira Kristiin Koppel ja Teele Tilts (juh Pilvi Karu), Kuressaare muusikakoolist Anli Luup (juh Kairit Sepp) ja Kuressaare ametikoolist Merilyn Sepp (juh Anita Kangur).

Neli saarlast laulab Merle Rekaya andmeil nooremas vanuserühmas: Kuressaare muusikakooli õpilased Anna-Lee Schiff, Iris Kirs ja Kristo Kaasik (juh Kairit Sepp) ja Cathrin Benita Poopuu (juh Pilvi Karu) KG huvikoolist Inspira. 7.–9. klassi õpilaste vanuserühmas võistlevad Inspira õpilased Grete Paaskivi ja Reet Koppel (juh Pilvi Karu).

Konkursi žüriisse kuulub Rekaya sõnul seitse oma ala spetsialisti. Anne Uusna töötab juba 23 aastat Pärnu kunstide majas laulupedagoogi, hääleseadja, dirigendi ja klaverisaatjana. Kristel Aaslaid on Saaremaalt pärit laulja ja tantsija. Mikk Targo on Eesti autorite ühingu juhatuse esimees, tema seisab ka kahe Popkoori peo taga, kolmas ootab järge sel suvel. Els Himma on eesti džässlaulja, kes on esinenud paljudel džässifestivalidel Tallinnas, Peterburis, Thbilisis, Soome linnades jm. Rolf Roosalu on laulja, kes praegu õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemias elektronmuusika erialal. Kersti Kuusk on laulja, laulukirjutaja ja laulupedagoog, kes on pärit Saaremaalt ja on välja andnud viis lastelaulude CD-d. Valmer Luks on laulja ja muusik, kes päevatööd teeb spetsialistina ettevõttes Stanford Music, vabal ajal toimetab aga juba üle 20 aasta ansamblite Lux ja Helios solisti ja klahvpillimängijana, kirjeldas Merle Rekaya žürii liikmeid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 282 korda, sh täna 1)