Sandlas tuleb memme-taadi talvine laulu- ja tantsupidu

Sel laupäeval saavad Sandla kultuurimajas taas kokku Saare maakonna memmed-taadid, et pidada maha järjekorras teine memme-taadi talvine laulu- ja tantsupidu.

“Selle aasta suur pidu Tallinnas kannab nime “Aja puudutus. Puudutuse aeg”. Ka meie katsume sammuda samu radu,” lausus Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember. “Katsume üksteisest rohkem hoolida, rohkem märgata ja üksteist rohkem hoida, laulda meile armsaks saanud laule ja tantsida armsaid tantse.”

Teisisõnu korraldatakse oma väike laulu- ja tantsupidu. Suure peo puudutuse toovad seekord külakostina rahvatantsuselts Piiprellid ja Pihtla naiskoor.

Lemberi sõnul sel aastal paremaid rühmi ei valita, vaid võidab üheskoos tehtud ja lustitud pidu. Memme-taadipidu toimub tegelikult juba 19. korda, talvise laulu- ja tantsupeo nime all küll teist korda. Krista Lember tähendas, et tegelikult on see kustumatu energia, rõõm laulust ja tantsust ning koosolemisest. “Just selle rõõmu pärast me seda pidu korraldamegi.”

Kokku tuleb memmesid-taatisid peole nagu ikka kahesaja ringis. Pidu algab kl 11 ja kestab kl 16-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 412 korda, sh täna 1)