KredExi toel investeerisid Saaremaa ettevõtted 1,6 miljonit eurot

KredEx käendas möödunud aastal Saaremaal 633 000 euroga seitsme ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste sõnul kaasata ettevõtetel pankadest täiendavat finantseerimist summas 1,6 miljonit eurot.

Kokku käendati möödunud aastal 53 mln euroga 484 ettevõtte finantskohustusi ning KredExi tugi võimaldas ettevõtetel pankadest täiendavat finantseerimist kaasata summas 101 miljonit eurot. Rahastatud projektide tulemusena luuakse ligikaudu 634 uut töökohta.

Kõige enam kasutati käendust möödunud aastal investeerimislaenude ja liisingu puhul, mis moodustasid väljastatud käendusmahust 45%, arvelduskrediidi ja käibelaenude osakaal oli 35% ja pangagarantiide osakaal 20%.

2001. aastast on KredEx käendanud 2814 ettevõtte finantskohustusi summas 406 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest rahastamist kaasata summas 813 miljonit eurot. Rahastatud projektide tulemusena on loodud hinnanguliselt 10 700 uut töökohta.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 233 korda, sh täna 1)