Kohustuslikke riigieksameid nüüd kolm

Kui veel läinud kevadel oli gümnaasiumis üks kohustuslik riigieksam, siis nüüd on neid kolm: eesti keel, võõrkeel ja matemaatika. Kui varem said abituriendid valida ligi kümne riigieksami vahel, siis nüüd on kaks valikut: võõrkeel ja kas laiem või kitsam matemaatikaeksam.

“Erinevus on selles, et nn kitsas matemaatikas on kolme aasta peale kaheksa kursust, laias matemaatikas 14 kursust ja rohkem teemasid,” selgitas SÜG-i õppealajuhataja Marek Schapel, lisades, et SÜG-i 68 abituriendist valis kitsa matemaatikaeksami 21 ja laia 47 õpilast.

Võõrkeeles on võimalik sooritada SA Innove korraldatav inglise keele riigieksam või rahvusvaheliselt tunnustatud eksam prantsuse, saksa või vene keeles. SÜG-i õpilased valisid kõik inglise keele riigieksami.

KG õppealajuhataja Maidu Varik märkis, et mõned õpilased tegid võõrkeele riigieksami juba 11. klassi lõpul või on sooritanud mõne rahvusvahelise testi, mis annab ka eksamitaset tõendava tunnistuse.

Täiskasvanute gümnaasiumis plaanib sel õppeaastal riigieksameid sooritada 60 õppurit ja sel aastal valis enamik lõpetajaid kitsa matemaatikaeksami. Kõik Leisi keskkooli abituriendid valisid õppealajuhataja Riina Sirge sõnul laia matemaatikaeksami.

Orissaare gümnaasiumis sooritavad kõik eesti keele ja inglise keele eksami ning matemaatikas valiti nii kitsast kui ka laia eksamit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 315 korda, sh täna 1)