Kitsas tee

Nasva aleviku piiril asuval ristmikul juhtunud liiklusõnnetuse tõttu tõusis taas küsimus nn euroteedest ning Soome eeskujul ehitatud ringteedest ja ristmikest.

Jääb mulje, et Saaremaa teedel sõidavad sootuks teistsugused autod kui põhjanaabritel. Miks muidu ei mahu nad uutel ristmikel pööret sooritama, põrkuvad vastu äärekivisid, liiklusmärgid varjutavad juhi vaate jne.

Tobedalt kõlavad vabandused, et varem oli seal kiirendusriba ja ohutussaart polnud. Järgmisel hetkel võib autol samas kohas teel ees olla põder või jalgrattur. Liiklus ongi täis ootamatusi.

Millegipärast ei meeldi inimestele ka “lamavad politseinikud” Virtsu peatänaval. Miks need seal on? Ikka selleks, et ohjeldada praami peale kihutajaid, kes asulas sajaga sõidavad. Jällegi harjumuse jõud – järgmine laev läheb ju poole tunni pärast.
Palju nurinat põhjustavad Kuressaare ringtee ringristmikud, mis on juhtide meelest liiga väikese läbimõõduga. Siingi on ju eesmärk liikluse rahustamine, mitte juhtide kiusamine. Ning tervisesportlased tahavad samuti üle tänava pääseda.

Seega, kui varuda natuke aega, hoida silmad lahti ja käed roolil, ei tohiks näiteks kiirendusraja kadumine sihtkohta jõudmist kuidagi takistada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)