Noorte ja laste segarühmad näitasid tantsusamme (2)

KAS LÄHME TANTSUPEOLE? Leisi noorte segarühm, esireas vasakult Kaie Ansper, Vallo Õun, Eva Maria Veitmaa, Viljo Vallik, Kristi Alle ja Den Tarmo Tool. Foto: Ivika Laanet

KAS LÄHME TANTSUPEOLE? Leisi noorte segarühm, esireas vasakult Kaie Ansper, Vallo Õun, Eva Maria Veitmaa, Viljo Vallik, Kristi Alle ja Den Tarmo Tool. Foto: Ivika Laanet

Eile toimusid Kuressaare kultuurikeskuses ja Saaremaa ühisgümnaasiumis noorte ning 2.–3. kl ja 5.–6. klasside segatantsurühmade esimesed eelproovid.

Keskpäeval alanud ülevaatusel näitasid kultuurikeskuse saalis tantse “Karjapoiss” ja “Tantsuhoos” 5.–6. kl segarühmad: Kuressaare gümnaasiumi Sõlesepad, Vanalinna kooli 5. kl rühm, Valjala põhikooli segarühm, Aste põhikooli tantsurühm, Muhu põhikooli segarühm ja Leisi keskkooli 5.–6. kl segarühm.

Neid hinnanud tantsupeo 5.–6. kl segarühmade liigijuht Andre Laine ütles, et Saaremaa tase oli “Harju keskmine” või isegi pisut üle. “Alguses nad pusisid üsna raskelt, samas olen Eestis näinud ka juba selliseid rühmi, kes tantsivad filigraanselt,” märkis Laine.

Peole tahab 5.–6. klasside arvestuses pääseda 120 rühma, pääseb aga 60. “Konkurss on suur, Saaremaalt keegi kindlasti saab ja loodetavasti kolm rühma,” ütles Laine. Nüüd tuleb rühmadel selgeks õppida veel üks tants ja tantsupeole pääsejad selguvad pärast teist eelproovi.

Eile näitasid oma oskusi veel Orissaare kultuurimaja noorte segarühm Viirelind, SÜG-i C-segarühm Öieti, SÜG-i C-segarühm Öieti-16, KG noorte segarühm Sõlesepad ja Leisi keskkooli noorte segarühm. Saaremaa ühisgümnaasiumis tantsisid 2.–3. kl segarühm Öieti, lasterühm ja mudilased.

SÜG-i Öieti noorte tantsurühmas tantsiv Reelika Alba tunnistas enne eelproovi, et tema ikka pabistab ka. “Alguses olid tantsud keerulised, aga mida rohkem tantsid, seda lihtsamaks läheb,” naeris Reelika.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 778 korda, sh täna 1)