Kuressaare saaks SOL-is suure osaluse (14)

Kuressaare linnapea Hannes Hanso (fotol) avaldas linnavolikogu neljapäeval toimunud istungil, et Kuressaare osalus võiks Saaremaa omavalitsuste liidu volikogus kasvada viis korda ehk seniselt kahelt kohalt kümnele.

Teadupoolest on praegu käimas läbirääkimised SOL-ist välja astunud omavalitsuste taasliitumiseks. Saaremaa omavalitsuste liitu ei kuulu peale Kuressaare linna Kaarma, Kärla ja Lümanda vald. Kõik osapooled on kinnitanud, et üks olulisemaid nüansse läbirääkimistel ongi hääleõiguse määramine vastavalt rahvaarvule. Seni on kõigil omavalitsustel olnud SOL-i volikogus kaks häält, sõltumata omavalitsuse suurusest.

Saarte Hääle andmetel on läbirääkimistel kõne all metoodika, mis näeb ette järgmise kohtade jaotuse: kuni 3000 elanikuga omavalitsus saaks kaks kohta, 3001–6000 annaks neli kohta, 6001–10 000 elanikuga omavalitsused saaksid kuus kohta ja üle 10 000 elanikuga omavalitsused kümme kohta.

Seega võiks Kuressaare SOL-i volikogus saada kümme kohta, Kaarma neli kohta ning kõik ülejäänud omavalitsused kaks kohta. Volikogu suurus muutuks senisest 32-liikmelisest 42-liikmeliseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 790 korda, sh täna 1)