Kärla jahimees laskis hundi (1)

Saare maakonnale selleks jahihooajaks eraldatud kaks hundilaskmisluba on ära kasutatud, reedel laskis Kärla jahiseltsi liige Arne Saagpakk maha noore isahundi.

Kärla jahimeeste blogi andmetel lasi Arne Saagpakk hundi 24. jaanuaril õhtul, veel sama päeva hommikul oli ta käinud pildistamas suuri hundijälgi.

“Õhtul läksime koos kaasaga jahikantslisse sigu passima. Kella kaheksa paiku tulidki emis ja kolm põrsast söödale. Mõtlesin just ühe põrsa küttida, kui korraga olid nad kadunud,” kirjeldas värske hundikütt võsavillemi tabamisele eelnenut. “Mõtlesin veel, et küllap vigurdavad, nagu sigadel ikka kombeks, ja tulevad varsti niikuinii tagasi. Umbes veerand tunni pärast ligineski kaks kogu, panin püssi palge ja optikast nägin et… ohoo, hoopis HUNDID! Sellepärast siis sigadel nii kiire hakkaski,” kirjeldas Saagpakk.

Käesla küla metsas kütitud noor isahunt kaalus 32 kilo ja tema turjakõrgus oli 66 cm. Jahimeeste blogi kiitis tabamuse saanud kiskja kasukat toredaks ja kohevaks, millest osav kütt saab ilusa trofeenaha. Arne kaasa Kristeli sõnul olid loomal ilusad valged ja terved hambad ning suurepärased kihvad, mistõttu tasub hundikolju väärindada ja oodata, millise hinnangu saab see spetsialistidelt.

Viimati laskis Saaremaal hundi Lümanda jahiseltsi noor liige Reigo Toompuu novembri lõpus Koimlas. Kokku lasti 2013. aastal kuus võsavillemit, neist viis kõik väljaspool jahihooaega eriloaga.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialist Ivar Marlen ütles, et hundijahi hooaeg kestab veebruari lõpuni ja praegu on kaalumisel veel hundilaskmisloa väljastamine.

Keskkonnaagentuuri ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil ütles, et jahimeeste viimase paari nädala vaatlused näitavad, et Saaremaal võib praegu olla kolm hunti. “On nähtud koos nelja hunti, siis on nähtud hundipaari ja ka üksikut hunti, mis ei tähenda, et kõik need hundid saaks kokku liita,” rääkis Männil, kelle hinnangul peaks pärast viimast küttimist olema Saaremaal vähemalt kolm hunti. Vaatluste kohaselt toimetavad hundid Kärla ja Kuressaare vahelises piirkonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 021 korda, sh täna 1)