Viljandi linnapea käis Kuressaares uusi mõtteid ammutamas (6)

Viljandi linnapea käis Kuressaares uusi mõtteid ammutamas

HUBANE KOHT: Viljandi linnapea Ando Kiviberg tutvus Kuressaare linnaga koos oma ametivenna Hannes Hansoga ja tõdes, et tegemist on äärmiselt mõnusa kohaga. Foto: Sander Ilvest

Kaks päeva koos kaaskonnaga Kuressaares veetnud Mulgimaa pealinna juht Ando Kiviberg iseloomustas Kuressaaret sõnaga “hubane” ja märkis, et Viljandil on siit üht-teist õppida.

Vaid kuu aega Kuressaare linnapeast kauem ametis olnud Ando Kiviberg ütles nii Kadi raadios kui ka Saarte Häälega vesteldes, et teda ennast huvitas väga Kuressaare linnamajandusettevõte. Tema hinnangul on see suurepärane, kuidas Kuressaares on käima pandud “linna eest hoolitsemise asutus”, nagu ta seda nimetas. Viljandis on kogu linna heakord reguleeritud hangetega. Kivibergi sõnul tuleks Kuressaarest kindlasti õppust võtta, kuna selline majandamine on nii soodsam kui ka mõistlikum.

Kuressaare turismitaristuga tutvunud, tõdes Viljandi linnapea, et just turismi osas on Viljandil meeletult potentsiaali. “Meil on Viljandis majutusasutustes 500 voodikohta, teil juba ainuüksi spaades 600,” tõi ta näite.
Kuigi Viljandi on teada-tuntud kui pärimuskultuuripealinn, tõdes Kiviberg, et talvisel ajal on ka neil vaiksem aeg. Sedagi annaks parandada.

Raadios rääkides tõdes Kiviberg, et kahe linna mured on võrreldavad, kuigi Viljandi on Kuressaarest suurem. “Ka meil on probleemiks inimeste lahkumine,” märkis ta.

Kumbki linnapea ei kinnitanud, et nüüdsest hakatakse tohutult koostööd tegema, kuid mõtteid olevat igasuguseid. Kuressaare püüab teha ka omapoolse vastukülaskäigu. “Peamine eesmärk on ikka kogemuste vahetamine,” tõdes Kiviberg.

Saarte Häälele ütles Ando Kiviberg pärast raadios käimist, et Kuressaare paistab mandrile hästi ära. Ja mis kõige tähtsam, ka positiivselt. Kiviberg märkis, et talle, kes ta pärimuskultuuri huvilisena huvitub ka keelelistest eripäradest, kõlab saarlaste keelekasutus kui muusika. “Teil on üldse siin väga mõnus ja hubane,” tunnustas Kiviberg Kuressaaret.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 888 korda, sh täna 1)