UUS! SÜM on üks kahest Eesti aasta koorist (3)

LAUL LAS KÕLADA: Järjekordses proovis on SÜM-i mehed (paremalt) Tiit Aavik, Ainar Viires, Tõnu Grepp, Olev Aru, Algis Moondu, Mikk Saarela, Sven Tehu, Margus Birkenfeldt ja Matis Sikk hakkamist täis ja laulavad just nõnda, kuis abidirigent Ester Soe “taktikepp” liigub. Foto: Sander Ilvest

LAUL LAS KÕLADA: Järjekordses proovis on SÜM-i mehed (paremalt) Tiit Aavik, Ainar Viires, Tõnu Grepp, Olev Aru, Algis Moondu, Mikk Saarela, Sven Tehu, Margus Birkenfeldt ja Matis Sikk hakkamist täis ja laulavad just nõnda, kuis abidirigent Ester Soe “taktikepp” liigub. Foto: Sander Ilvest

Eesti Kooriühing kuulutas laupäeval Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiad. Preemia sai Kooriühingu teatel ka Saaremaa meeskoor SÜM.

Aasta kooriks 2013 tunnistati kammerkoor Head Ööd, Vend (dirigendid Pärt Uusberg ja Külli Kiivet), kelle CD-plaat „Õhtul“ pälvis ka aasta kooriplaadi tiitli. Tunnustus sai osaks tänu edukale esinemisele rahvusvahelisel koorifestivalil „Tallinn 2013“ (grand prix, I koht kammerkooride ja II koht kaasaegse muusika kategoorias) ja Eesti segakooride võistulaulmisel „Tuljak“ (I koht ja Tuljaku karikas) ning tegusa kontserdihooaja eest.

Panuse eest kultuuriruumi sai aasta koori tiitli Saaremaa meeskoor SÜM (dirigendid Mari Ausmees ja Ester Soe).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 910 korda, sh täna 1)