Tahmapõleng täitis elumaja suitsuga (4)

Neljapäeva õhtul kell 20.05 said päästjad väljakutse Kuressaarde Suve tänavale, kus elumaja korstnajalas oli süttinud tahm. Siibri vahelt oli suits tunginud ka teise korruse ruumidesse. Päästjad kontrollisid põlengukoha üle ja ventileerisid ruumid. 

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink tõdes kurvalt, et Saaremaal on selle aasta esimese paari nädalaga terve eelmise aasta tahmapõlengute arv käes. “Arutame oma plaane hetkel,” kostis ta küsimuse peale, kas päästjatel on Saaremaal plaanis suuremaid kontrollreide korraldada. “Elamuid, kus tahmapõlengud on juba toimunud, külastavad kindlasti menetlejad, et asjaolud selgeks teha, ja rikkumiste korral võib omanikku oodata ka rahatrahv, maksimaalselt 1200 eurot,” ütles Trink. Loomulikult võtavad menetlejad arvesse kõiki asjaolusid.

“Põhjused, miks tahmapõleng üldse tekib, on kas puhastamata küttesüsteem või siis on seda puhastatud ise, omamata selleks oskusi ja kogemusi ning seega on töö puudulik, või on käinud nn libakorstnapühkija,” loetles ta tahmapõlengute tekkepõhjusi.

Küttesüsteemi peab Tringi sõnul puhastama nii tihti, et tahmapõlengut ei tekiks. Ja kui see on tekkinud, siis ei tohi seda menetlejate hirmus kindlasti varjata. Tahmapõlengust teatamata jätmine ja selle ise kustutamine võib lõpuks viia suure tulekahjuni, milles hävib kogu maja ja vara. “Nii korstnapühkimine kui ka tulekahju kustutamine tuleb jätta meestele ja naistele, kes seda tööd kõige paremini oskavad. Siis ei ole ka probleeme,” rääkis pressiesindaja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 752 korda, sh täna 1)