Kui tahta, siis saab

Alunaudi ettevõtmistest on Saarte Hääl alati rõõmuga kirjutanud. Nüüd on taas põhjust. Maakonna aasta ettevõtte tiitel näitab, et tegu pole pelgalt jutumeestega.

Laevaehitus on Saaremaal au sees ja seda toredam on, et just selle ala esindajad säärase auhinna saavad. Alunaudi puhul on oluline kindlasti see, et tegemist pole ettevõttega, mis asub Kuressaares. Ehk siis seal, kuhu koondub Saaremaal tööjõud. Väikesel Tornimäel taolist ettevõtet pidada on juba kunsttükk omaette.

Palju räägitakse sellest, et Saaremaal on raske. Siia ei taheta tagasi tulla, sest siin pole midagi teha ning naljalt ei hakata ka midagi uut tegema, sest me asume kaugel ja pole ka tööjõudu võtta. Alunaudi tegemised näitavad, et alati saab, kui väga tahta.

Kindlasti pole Alunaudi elu lust ja lillepidu, sest sellises tööstusharus, kus maksab nimi ja kogemused, võib Tornimäe ettevõtet tinglikult nimetada alles “alustavaks”. Kuid tasa ja targu liikudes jõutakse varsti kindlasti veel suuremate tellimuste ja veel uhkemate laevadeni.

Seitse jalga vett kiilu alla Alunaudile ka Saarte Hääle poolt!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 176 korda, sh täna 1)