Hanna Tuus esindab Eestit üleeuroopalisel noorte talentide foorumil

26.–29. jaanuaril osaleb Saaremaa ühisgümnaasiumi 11.c klassi õpilane Hanna Tuus (fotol) noorte teadusfoorumil Šveitsis, kus arutletakse tuleviku töökohtade üle.

Šveitsis leiab aset foorum (Swiss Talent Forum), kuhu on kutsutud 70 noort talenti üle kogu Euroopa. Foorumi teema on “Töö tulevik” (“Future of Work”).

Osalejate hulgas on nii koolitöös kui ka teadustööde konkurssidel silma paistnud õpilasi. Eesti esindaja saadab foorumile Eesti teadusagentuur. Hanna Tuus osales 2013. aastal õpilaste teadustööde konkursil ja paistis lisaks heale uurimistööle silma ühiskondlikult aktiivse mõtteviisi ja julge esinemisega.

Foorumil kohtuvad noored oma ala tippspetsialistide ja tunnustatud kõneisikutega ärist, teadusest ja poliitikast, et otsida koos lahendusi olulistele tulevikuprobleemidele.

Mitmekesine programm sisaldab nii inspireerivaid ettekandeid kui ka diskussioone ja töötubasid, kus noored saavad mõtteid vahetada. Arutletakse tuleviku töökohtade üle ja otsitakse lahendusi kitsaskohtadele. Mõeldakse, kuidas kohaneda üha muutuva töökeskkonnaga ja kuidas teadus- ja arendustegevus seejuures kaasa aidata saab. Arutamisele tulevad nii inimlikud, tehnoloogilised kui ka globaliseerumise ja majandusega seotud aspektid.

Foorumit korraldab sihtasutus Swiss Youth in Science, mis ärgitab noorte teadushuvi juba 1967. aastast. Tänavune foorum on järjekorras kolmas. Varasematel aastatel (2009 ja 2011) on arutletud energeetika- ja terviseteemadel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 315 korda, sh täna 1)