Eesti dividendide TOP-is ka mitmed saarlased (11)

Rikaste saarlaste TOP-is troonib Toomas ToolÄripäeva värske dividendide TOP-i tipus troonib 2012. aastal väljavõetud summa alusel transiidiettevõtja Sergei Petrov. Saarlastest on tabelis kõrgeimal, 8. kohal ärimees Toomas Tool (fotol), kes maksis Äripäeva andmeil endale dividendidena välja 2,13 miljonit eurot.

Toomas Tool sai tabelis kõrge koha tänu osalusele Silvano FG-s. Pesutootmisfirma maksis 2012. aastal omanikele dividende kokku 12,6 miljonit eurot. Toolile kuulus 2012. aasta lõpu seisuga 20,3% Silvano FG aktsiatest.
Eelmise aasta juuni lõpus liikus tema osalus Mari Tooli nimele.

39. kohale on platseerunud Nasva laevatehase Baltic Workboats omanikud Märten Vaikmaa ja Margus Vanaselja, kes on ajalehe andmeil kumbki dividendidena saanud 757 000 eurot. Sealt edasi, 47. kohal on Saaremaa advokaat Andres Tamm, kel on lisaks omanimelisele advokaadibüroole ka osalused mitmes äriettevõttes. Ja kui äriregistris olevaid andmeid uskuda, siis võiks Äripäeva andmeil ka öelda, et Tamm on Eesti edukas ehitusettevõtja, kelle peamine tulu tuleb Moskvas Lukoilile ehitustööde tegemisest ja Soomes tööjõu rentimisest. Samas märgib ajaleht, et advokaatide puhul ei saa kunagi lõpuni kindel olla, kas osalused ettevõtetes neile ka tegelikult kuuluvad. Tabeli kohaselt on advokaat Tamm saanud dividendidena kokku 631 300 eurot.

83. kohalt leiab Saaremaalt pärit Ain Siguse. Venemaal ehituse ja Eesti kinnisvaraarendusega tegeleva MSI Grupi kolm suuremat omanikku ehk Ain Sigus, Mati Ivask ja Viktor Arhipov on igaüks saanud dividendidena 401 000 eurot.

Tõnis Palts on tabelis 96. kohal. Riigikogu ja Eesti Panga nõukogu liige, kes on teinud suuri investeeringuid Ukraina kinnisvaraarendusse, on dividendidena saanud 369 000 eurot. Ajaleht tõdeb, et Ukraina projekt ei läinud siiski nii ladusalt, kui Palts lootis. Vaid kaks kohta tagapool, 98. kohal on kinnisvaraärimees Arti Arakas, kes on maksnud endale dividendidena 363 000 eurot.

144. kohal on Saaremaaga tihedalt seotud haldusfirma Harmaron omanik Indrek Toome, kes sai dividendidena 302 845 eurot, sama palju kui ettevõtte teine omanik Alvar Ildki. 161. kohal on tabelis ehitusfirma Rand & Tuulberg omanik, Ruhnu elanike registrisse kantud Aivar Tuulberg, kes sai sarnaselt kaasomaniku Raivo Rannaga dividendidena 288 000 eurot.

169. kohalt leiab aga automüügiga tegeleva Väino Kaldoja, kes on muu hulgas tihedalt seotud Vilsandi saarega. Silberauto omanik
Kaldoja on dividendidena saanud 276 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 536 korda, sh täna 1)