Vana teenindusmaja läheb lammutamisele (4)

Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnavalitsus väljastas lammutusloa Pikal tänaval asuva kunagise teenindusmaja laguneva hoone lammutamiseks. 

“Praegusel juhul ei ole mul palju öelda, lammutusluba on tõepoolest väljastatud ja tahame lammutustöö sel talvel ära teha,” ütles Pikk 26 krundil asuva lagunenud hoone omaniku, OÜ Vete Majad juhatuse liige Raul Sink.
Olemasolevast objektist jääb muinsuskaitse nõuete tõttu alles vana saksa gümnaasiumi paekivisein.

Singi sõnul on lähemas tulevikus kavas algatada Pikk tn 26 krundile detailplaneering eesmärgiga võtta ala kasutusele elamumaana.

OÜ Vete Majad ostis laguneva teenindusmaja hoone möödunud suvel ehitusettevõtte Primus PR pankrotipesast. OÜ Vete Majad omanik on pensionieas rootslasest kinnisvaraärimees Carl August Leif Rasch.

Seni on 6700-ruutmeetrise kinnistu uued omanikud rääkinud võimalusest ehitada krundile väiksemat tüüpi kortermajad, kuid Raul Singi sõnul midagi lõplikku veel otsustatud pole ning elu näitab, kas ja millised elamud sinna lõpuks ehitatakse.

Pärast Eesti iseseisvumisaegseid kinnisvaravangerdusi sai Pikk 26 omanikuks OÜ Saarekallas, mille omanikud nii tülli keerasid, et klaarisid maja omandisuhteid seitse aastat. 2006. aasta aprillis päästis nad vaidlusest Primus PR-i omanik Priit Riim, kes hoone ära ostis ja tahtis sinna spaahotelli ehitada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 522 korda, sh täna 1)