See õnnetu Kuressaare turg (3)

Kuressaare turust, õigemini selle nadist seisust on aastaid räägitud. Nüüd võttis turu olukorra analüüsimise diplomitööna ette ka üks TTÜ Kuressaare kolledži tudeng.

Diplomitööst nähtub, et Kuressaare turul on nii plusse kui ka miinuseid. Millegipärast ei ole osatud aga plusse ära kasutada. Soodne asukoht kesklinnas on kindlasti üks pluss, aga samas ka miinus, sest turu juures pole parklat. Linlastel on mugavam sõita autoga mõne suure kaubanduskeskuse juurde ja teha kõik oma ostud seal, kui tassida juurikakotte paarisaja meetri kaugusele parklasse ja seejärel sõita veel kaubanduskeskusse ostma seda, mida turul ei müüda.

Diplomitöös nähti ühe lahendusena turul meelelahutuse pakkumist, seda ka müüjate endi poolt. Praegu on ainus meelelahutus Kuressaare turul Derek Eweni öine burgerimüük, mis on eriti popp just noorte seas. Päeval panevad müüjad oma “pillid kotti” paraku juba pärast lõunat.

Ometi käib turul elav kauplemine Kuressaarest palju väiksemateski linnades. Nagu näiteks Elvas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 522 korda, sh täna 1)