2013. aastal tõusis reisiturul nõudlus eksootika järele

Reisibüroo Wris hinnangul iseloomustas Eesti reisiturgu 2013. aastal kasvav huvi kaugemate eksootilisemate paikade, eelkõige Aasia vastu.

Wrisi reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul oli 2013 hea reisiaasta ja nii nõudluse suurenemise kui ka sihtkohtade valiku põhjal võib järeldada, et masu mõjud on möödanik.

“Enim tuntakse huvi just kaugemate sihtkohtade vastu nagu Panama, Mehhiko, Vietnam, Kambodža ja Laos. Populaarne on ka pakett “Aasia seiklus”, milles on ühendatud Kua-la Lumpur, Bangkok ja rannapuhkus Tais. Talvise sihtkohana ollakse avastamas Lõuna-Hiina meres asuvat eksootilist paradiisisaart Hainan,” rääkis Esta.

Wrisi reisibüroo käive kasvas 2013. aastal 10 protsenti, moodustades üle 10 miljoni euro. Üle poole käibest moodustas eelmisel aastal lennupiletite müük, mis kasvas aastaga 8 protsenti. Majutuse müük kasvas 15 protsenti ning pakettreiside müük suurenes 17 protsenti.

Puhkusereiside müüki suurendas mullu eestlaste kasvav huvi kaugemate ja eksootilisemate paikade vastu. Talvekuudel oli väga populaarne Saksamaa. Enim reise tehti lähinaabrite juurde Soome, Venemaale ja Rootsi, kuid populaarsed olid ka Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Ameerika Ühendriigid ja uue sihtkohana Vietnam. Jätkuvalt kasvab Eesti spaapakettide populaarsus.

Ettevõtte neljas büroos Tallinnas, Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis töötab 25 inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 171 korda, sh täna 1)