KUULA LAULU: Vöörad avaldasid oma Eesti Laulu loo (1)

VÖÖRAD: (vasakult) ULA, Meiko Umal, Tuuli Rand. Foto: Kaupo Kikas.

Saaremaine kooslus Vöörad lasi välja laulu ”Maailm on hull”. Heas mõttes võib hulluks nimetada nii kooslust Vöörad kui ka lugu ennast. Bändis on koos seinast-seina stiilide esindajad ning lugu ise on üsna erinev senikuuldud Eesti Lauludest.

”Vöörad on bänd, kus koos totaalselt erineva tausta ja stiiliga muusika-inimesed. Segu elektroonikast-house’ist-räpist-Otsa-kooli-popist,” selgitavad Vöörad ise oma olemust Saarte Häälele saadetud ühisavalduses. Vöörastesse kuuluvad Priit Uustulnd, Meiko Umal ja Tuuli Rand.

Sellisest stiilide segudest on tulnud ka see, et nende muusika on ise ka üks paras stiilide segu. ”Maailm on täna liiga hull, et sellele lihtsaid silte külge riputada. Okei, kui väga vaja, siis kutsuge meid freaky popiks!,” kõlab nende sõnum. Taaskord tullakse eri stiilide juurde tagasi kui selgitatakse bändi nime, mis saarlaslikult rõhutab tähte Ö. ”Olgem ausad – me oleme muusikalise tausta poolest väga erinevad artistid ja teoorias võiks neid stiile kokku pannes suhteliselt võõras asi kokku tulla,” arvavad nad. ”Praktikas me muidugi võõrad ei ole ja erinevatest stiilidest siis kokku sulatamegi asju üheks.”

Lugu ”Maailm on hull” ise räägib Vööraste sõnul sellest, et iga päev juhtub maailmas mingeid eriti hulle asju. ”Samas on meie ümber nii palju ilusat ja põnevat, et igapäevaselt tunneme ennast s****s hästi siin maailmas,” ütlevad Vöörad, kelle loole ”Maailm on hull” on üsna pea valmimas ka video. Eesti Laul 2014 poolfinaalis astuvad Vöörad üles 14.veebruaril toimuvas esimeses poolfinaalis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 599 korda, sh täna 1)