Saaremaalt laekus kodumaa piltide kogumise võistlusele üle saja foto

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) mullu veebruaris välja kuulutatud kodumaa piltide kogumise võistlusele laekus tähtajaks 2170 fotot 360 autorilt. Kõige rohkem pilte tehti Tartu-, Viljandi-, Pärnu-, Harju- ja Saaremaal.

“Saaremaalt laekus 142 fotot 18 autorilt,” ütles Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonispetsialist Reimo Rehkli.

Tema sõnul saadeti fotosid, mis kujutasid traditsioonilisi ja tänapäevaseid töövõtteid, pereelu, kultuurisündmusi, üldrahvalikke kogunemisi, muinsusobjekte ja mitmesuguseid kultuuriväärtusi.

Laekunud fotodest parimad valib välja žürii, kuhu kuuluvad teleajakirjanik Kiur Aarma, Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, OÜ Fotobrigaad fotograaf Annika Haas, Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt ja ERM-i fotograaf Anu Ansu. Peaauhind on 1000 eurot.

Võistluse patroon on Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes kuulutab võitjad välja 23. veebruaril Pärnus Endla teatris. Valik fotodest eksponeeritakse ka teatri kohviku galeriis. Näitus jääb Pärnusse 29. märtsini, liikudes sealt edasi Tartusse Tasku keskusesse (9.04.–9.05.) Praegu saab kõiki fotosid vaadata aadressil kodumaapildid.erm.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 332 korda, sh täna 1)