Pöidel matkati lumes üle kümne kilomeetri (7)

Pöidel matkati lumes üle kümne kilomeetri

LUND OTSIDES: Ees vasakult Margo Rüütel ja Jako Haikara, samm tagapool Marina Treima, veel paistavad Margus Antonov, Toivo Treima ja nende järel Irma Jäe. Foto: Raili Nõgu

Pühapäeval tähistati ülemaailmset lumepäeva ja üritusi toimus üle Eesti. Pöidel sai teoks ettevõtmine nimega “Lund otsides”.

“Selle vahva rahvusvahelise lumepäeva üleskutse edastas Eesti Terviserajad SA tegevjuht Jaak Teppan,” ütles lumepäeva üks korraldajaist Raili Nõgu. Kuna mõte tundus ahvatlev, saigi Pöide spordiseltsi eestvedamisel teoks vahva lumematk “Lund otsides”. Nõgu sõnul oli pühapäeva hommik tänavuse talve temperatuure arvestades veidi kargem, kuid lumematkajaid see siiski ei heidutanud. “Rahvast tuli küll oodatust vähem, kuid ehk on neid järgmisel ettevõtmisel jälle rohkem,” sõnas ta.

Matkaliste n-ö eessammuja, Pöide spordiseltsi liige Jako Haikara, kelle suvekodu asub Pöide vallas, väljendas pettumust, et lapsi ja noori nii vähe osales. “Kuid kogunenud seltskond oli lõbus ja meil oli tore,” lisas ta. Läbitud sai üle kümne kilomeetri. Vähemaga ei leppinud keegi, sest ilm oli väga ilus ja päikseline.

Pöide spordiseltsi hinge Jüri Linde sõnul on sellised sportlikud päevad vajalikud tervisliku liikumise propageerimiseks. Pärast matka said osalejad end soojendada tee ja väikese suupistega.

Ülemaailmne lumepäev on rahvusvahelise suusaliidu (FIS) algatatud projekt, tähistamaks talve, lund, lumesporti ja lumes liikumist. Lumepäeva tähistamises osaleb ka Eesti Terviserajad SA, korraldades tänavusel liikumisaastal oma keskustes põnevaid kogupereüritusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 776 korda, sh täna 1)