Linnateater sõlmis Peeter Tammearuga aastase lepingu

LAVASTAJA JA NÄITLEJA: Koos Piret Raugiga astub Peeter Tammearu üles Gurney “Armastuse kirjades”, mille ta Kuressaare linnateatrile lavastas. Foto: Sander Ilvest

LAVASTAJA JA NÄITLEJA: Koos Piret Raugiga astub Peeter Tammearu üles Gurney “Armastuse kirjades”, mille ta Kuressaare linnateatrile lavastas. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnateatri pere on vähemalt aastaks ühe lepingulise töötaja võrra rikkam. Linnateatri direktori asetäitja loomealal Aarne Mägi kinnitas Saarte Häälele, et info töölepingu sõlmimisest vastab tõele ning nõnda on aastase lepinguga Peeter Tammearu nüüd tõepoolest Kuressaare linnateatris.

Linnateatri repertuaaris olevate lavastustega on Tammearu selle aja jooksul Aarne Mägi sõnutsi lavastaja või näitlejana tegev neljas tükis. Lavastajana on Peeter Tammearu ametis William Douglas Home’i komöödia “Vana õngitseja” ning Sam Bobricki ja Ron Clarki komöödia “Wally kohvik” juures.

Näitlejana astub ta üles Urmas Lennuki kirjutatud “Oma saares” ja A. R. Gurney “Armastuse kirjades”, mis on tegelikult samuti ta enda lavastatud.

Peeter Tammearu tunnistas Saarte Häälele, et vastne tööleping Kuressaare linnateatriga tekitab tas ainult häid tundeid. “Ma ei ole juba mitu aastat kuskil niimoodi töötanud, nii et tore on üle pika aja ka tööle asuda,” naeris ta.
Tammearu märkis, et kindlasti tuleb tal selle aasta sees ka mandrimaal käimisi, ent konkreetsete lavastuste jaoks on ta Kuressaares igatahes olemas. “Lavastajatööd nii-öelda iga päev ei tehta, tehakse ikka mõni konkreetne lavastus valmis, see on sedasorti töö. Eks siis paistab,” sõnas ta. Rohkem viibib ta Kuressaares kindlasti suvel, sest tema lavastada on ka linnateatri tänavune suvelavastus. “Nii palju saab selle kohta avaldada, et Indrek Hargla on kirjutanud ühe Saaremaa-teemalise kriminaalnäidendi ja see peaks seal Sadama aidas, kus linnateater oma suvelavastusi ikka on teinud, 31. juulil esietenduma,” avaldas Tammearu.

Kas tööleping võiks ühel hetkel ka pikeneda, Tammearu praegu öelda ei osanud. “Ega ma esimese hooga julge end väga pikalt kusagile mõelda, aga ma olen ju tegelikult Kuressaare linnateatriga juba mõnda aega rohkem seotud olnud kui mõne muu teatriga. Ega sellest lepingust otseselt ju nagu midagi väga muutunud ei ole,” arvas ta. “Tasu maksmise osas on vähe teistmoodi, aga muu suhe on meil jätkuvalt sama.”

Peeter Tammearu lõi kaasa ka läinud aasta lõpul esilinastunud ja juba mitmeid tunnustusi kogunud tunamullu valdavalt Saaremaal üles võetud Ilmar Raagi filmis “Kertu”. Seal kehastas ta nimitegelase isa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 512 korda, sh täna 1)