Ruhnu volikogus tehti tulevikuplaane ja arutati eelarvet

Ruhnu vallavolikogus arutati, mida teha saarel leiduva soolase puurkaevuveega, ehk võiks see ruhnlastele tulugi tuua. 

“Võib-olla leidub huviline või ärimees, kes tahaks seda tõenäoliselt raviomadustega vett kasutama hakata,” ütles Ruhnu volikogu esimees Mati Raal pärast eilset volikogu istungit, kus arutleti ka võimaluse üle avada tuletorn turismiobjektina ja kolida muuseum majakavahi majja.

“Tuletorni puhul loodame huviliste aktiivsusele, sest vallasekretär ei hakka ju sinna pileteid müüma,” nentis volikogu esimees. Raal on sel teemal rääkinud ka hiidlaste ja kihnlastega, kelle tuletornid on avatud. Mis puutub aga majakavahi majja, siis tuleb kõigepealt ära oodata riigi seisukoht.

“Kindlasti ei suuda Ruhnu vald ega Rannarootsi muuseum seda suurt lagunenud maja üleval pidada. Tegemist saaks olla vaid ühisprojektiga,” märkis Raal.

Teravat puudust tuntakse saarel kütusetanklast. “Ükski suur kütusefirma pole huvi üles näidanud, sest tarbimine on väike,” tõdes volikogu esimees, lubades, et tanklateema jääb päevakorrale, sest Vormsi saar sai ju endale tankla.

Vallavolikogu istungil arutati ka 2014. aasta eelarvet. Mati Raal tunnistas, et eelarve kinnitamiseni läheb veel aega, sest isegi riik pole veel otsustanud koolidele antavate rahasummade suurust.

Küll aga otsustati lähiajal välja kuulutada konkurss kohaliku transpordi korraldamiseks. Seda ennekõike suveperioodil ja liinil sadam–küla–sadam.

Ehitus- ja maanõuniku ametikohtade ühendamise kohta oodatakse vallavanema seisukohta. Mati Raal arvas, et kuna maareform on saarel sisuliselt lõpetatud ja detailplaneeringuid on aastas üks-kaks, võiks kõne alla tulla lepinguline töövõtuvorm või näiteks töötamine veerandkohaga.

“Eks seegi küsimus ole osa eelarve koostamisest,” sõnas Raal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 113 korda, sh täna 1)