Ravimtaimed aitavad haigusi ära hoida ja leevendavad valu

ÜRTIDE PUHASTAMINE: Mari Kübarsepp näitab, et õige taimede puhastamine käib ikka käte vahel hõõrudes ja samas häid mõtteid mõeldes. Ürte tuleb hoida riidest kottides. Foto: Irina Mägi

ÜRTIDE PUHASTAMINE: Mari Kübarsepp näitab, et õige taimede puhastamine käib ikka käte vahel hõõrudes ja samas häid mõtteid mõeldes. Ürte tuleb hoida riidest kottides. Foto: Irina Mägi

Käes on talv ja ega haigusedki tulemata jää. Tervist hoida on odavam kui end ravida. Mari Kübarsepp, ürditalu perenaine Sõrvest, annab häid näpunäiteid, kuidas hoida oma tervist ise, otsides abi ravimtaimedest ja muudest looduslikest vahenditest.

Juba Mari vaarema oli taimetark ning kasutas neid nii palju, kui teadis ja oskas. Ta oli Hiiumaal küla ämmaemand ja teadjanaine. Mari arvab, et temalt ta oma huvi rahvameditsiini vastu vahest päriski.

“Ise õppisin Tartu ülikoolis bioloogiat. Tulles kaheksa aastat tagasi Saaremaale elama, taasavastasin enda jaoks taimemaailma Sõrves. Siin ümbruskonnas leidub palju selliseid taimekooslusi, mida mandril pidi lausa otsima,” pole Mari Kübarsepp kohaliku looduse kiitmisega kitsi.

Mari ravim- ja maitsetaimede istandused asuvad siinsamas kodu lähedal. “Esialgu rajasin katsepõllu, ostsin taimed ja katsetasin, mis siin kasvab. Aasta-aastalt olen taimekasvatust laiendanud.”

Elo Naaber

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 636 korda, sh täna 1)