Väärikas eas, ent iginoor

Eile pidas Saaremaa ühisgümnaasium sünnipäeva. 95 aastat eestikeelse gümnaasiumina on kahtlemata väärikas tähis.

Veel paarkümmend aastat tagasi 1. keskkooli nime kandnud SÜG on paljude endiste ja praeguste õpilaste-õpetajate meelest ikka esimene ehk see kõige-kõige. Parim kool maakonnas, olgu siis sealt saadava hariduse taseme, ajaproovile vastu pidanud ja koolile kuulsust toonud traditsioonide, vilistlaste saavutuste või lihtsalt hea õhkkonna poolest.

Eliitkooli maine pole aastatega kuhugi kadunud – ikka on neid, kes unistavad just SÜG-is õppimisest. Ja ilmselt on enamik vilistlasi uhked, et just sellest koolist lõputunnistuse said.

“Tore, et meie kool aasta-aastalt vanemaks jäädes ikka noor püsib – nii seest kui väljast,” kõlab oma koolist kirjutanud abituriendi arvamus. Loodame, et Saaremaa ühisgümnaasium tegutseb vähemalt sama edukalt ka aastate ja aastakümnete pärast. Igasugu haridus- ja koolivõrgureformidele vaatamata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 182 korda, sh täna 1)