Minister seab SÜGi teistele koolidele eeskujuks

Taavi RõivasSotsiaalminister Taavi Rõivas (fotol) kutsub haridusasutuste juhte keelustama kooli territooriumil e-sigarettide suitsetamist ning tõstab oma pöördumises esile Saaremaa ühisgümnaasiumi, kus keeld juba kehtib.

Teisipäeval saadetud pöördumises kirjutab Rõivas, et e-sigareti näol on teadaolevad riskid asendunud tundmatutega, kuna pikaajalisi teaduslikke uurimusi e-sigareti tervisemõjude kohta veel ei ole. “Ehkki alaealistel saab e-sigarettide suitsetamine olema tulevikus keelatud, peame kohaseks, et ka koolis käivad täisealised õpilased e-suitsu ei teeks,” sõnas Rõivas.

Rõivas märgib oma kirjas, et kooli sisekorraeeskirjades on vastava muudatuse juba teinud Saaremaa ühisgümnaasium ning Gustav Adolfi ja Õismäe gümnaasium.

“Viisime selle täienduse kodukorda sisse novembri alguse hoolekogus ja kõik olid päri,” rääkis SÜG-i direktor Viljar Aro Saarte Häälele. “Keegi ei hakanud arutama, et äkki e-sigaret ei olegi nii kahjulik ja võib-olla võiks keegi seda siiski teha, näiteks 19-aastased abituriendid.”

Aro hinnangul oli e-sigarettide keelustamine koolis õige samm. “Mis ei ole keelatud, on ju nagu lubatud,” tähendas ta. “See, et koolis ei tohi suitsetada, on aastakümnetega pähe kulunud ja seadus ütleb, et haridusasutustes ei tohi suitsetada, aga e-sigarettide kohta pole ju veel mingit seadust.”

SÜG lisas e-sigarettide keelustamist käsitleva punkti oma kodukorda läinud aasta lõpus. Kuressaare gümnaasiumis jõustub e-sigarettide keeld jaanuari lõpus.

Tubakaseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse eelnõu läheb lähinädalatel teisele kooskõlastusringile ja valitsusse ülelugemisele kevadel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 092 korda, sh täna 1)