Torgu vald teeb endisesse koolimajja sauna ja kaupluse (12)

IDEED ELLU: Oma ideid pakkusid ajurünnakul välja (paremalt) Andres Talk, Lauri Jalak, Ülle Aadussoo, Oliver Parrest ja Elve Lepik. Foto: Sander Ilvest

IDEED ELLU: Oma ideid pakkusid ajurünnakul välja (paremalt) Andres Talk, Lauri Jalak, Ülle Aadussoo, Oliver Parrest ja Elve Lepik. Foto: Sander Ilvest

Värskelt remonditud Torgu endises koolimajas, uue nimega kogukonnamajas avatakse saun ja pood, hiljem kolib sinna ka vallavalitsus.

Torgu vallavolikogu esimehe Mihkel Undresti sõnul on plaanis saun avada, et kõik need inimesed, kes ei saa kodus saunamõnusid nautida, võiksid seda teha nüüdisaegses korralikus saunas.

Ruumi, kus kunagi oli poiste tööõpetuse klass, tuleb aga pood. “Inimesed on selle vastu huvi tundnud. See ei tähenda, et Laadla pood peaks uksed sulgema. Toetame ka seda poodi, aga siingi võiks kauplus olla, kust külaelanikud saaksid osta nii toiduaineid kui ka esmaseid tarbeesemeid,” märkis Undrest.

Vallamaja kolib

Maja teisel korrusel on remont veel tegemata. Pärast seda, kui sealgi uuenduskuur tehtud, kolivad vallaametnikud Bulla majast kogukonnamajja. Undresti sõnul jääb Bulla maja valla kasutada.

“Mis sinna tuleb, seda peame veel mõtlema, kas muuseum või midagi muud,” ütles Undrest.

Küsimusele, kas nüüdne kogukonnamaja võiks kunagi hakata täitma oma esialgset funktsiooni koolimajana, vastas Undrest, et see oleks ju väga hea, kui Sõrves laste arv kasvaks. “Meie oleme valmis siin kooli taasavama, kui selleks vajadus peaks tekkima. Esialgu ehk algkooli. Palju ruume selleks vaja pole. Köök ja spordikompleks on ju ideaalses korras,” selgitas volikogu esimees.

Kuidas värskelt remonditud kunagist koolimaja piirkonna elanike ja suvesõrulaste jaoks paremini kasutada, arutasid sõrulased esmaspäeval toimunud ajurünnakul.

Mihkel Undrest andis vallaelanikele ülevaate, mis koolihoones tehtud ja mis teoksil. “Oleme selle maja remondiks kulutanud 60 000 eurot valla raha. Tänu Leaderi toetusele, mida oli ligi 100 000 eurot, saime päris palju ära teha. Majas hakkab asju korraldama Annika Ellervee, kes on esimesed mõtted ja ideed välja käinud. Ootame ka teilt häid ideid,” rääkis Undrest.

Kolmekümne osalejaga ajurünnaku avanud MTÜ Torgu Kogukonnamaja juhataja Epp Petrov kutsus kokkutulnuid aktiivselt mõtteid avaldama, öeldes, et eelnevalt on laekunud ka kirjalikke ettepanekuid.

Lauatennis ja koroona

Ajurünnakul käidi huvitavaid ideid välja hulgaliselt. Noorte esindajana võttis kõige enam sõna Sõrves talu rajama hakanud Lauri Jalak. Tema arvates võiks majas üks ruum olla pillimänguhuviliste jaoks. “Olen ise valmis bändi tegema. Kui huvilisi jagub, siis saaksime selle asjaga kindlasti hakkama,” oli Jalak veendunud.

Pärast ajurünnakut majas ringi jalutades pakuti Annika Ellerveele veel palju häid ideid. “Siia võiks lauatenniselaua üles panna. Hakkaksime mängimas käima. Teises nurgas võiks koroonalaud olla,” soovitati maja perenaisel ruumid otstarbekalt kasutusele võtta.

Vanemad inimesed meenutasid kunagisi laatasid. Ilmselt leiab ürituste loetelus peatselt kindla koha Torgu tuhli- ja kalalaat. Noorte spordilaagreid on Torgus varemgi korraldatud. Edaspidi planeeritakse noorsportlasi taas Torku kutsuda.

Milline ettepanek kohe rakendamist leiab, oli eile veel raske öelda. “Arvatavasti saame veebruaris inimesi esimesele loengule kutsuda. Selle ettepanekuga tuli välja väärikate ülikooli kuulaja Luule Aadussoo,” ütles Annika Ellervee.

Epp Petrov sõnas, et küünlakuul korraldavad nad kindlasti midagi ka lastele. “Informatsioonivahetamine on samuti väga tähtis. Näiteks mõni vajab ajutist tööjõudu. Samal ajal keegi, kes seda tööd teha võiks, otsib endale tegevust,” ütles Petrov.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 813 korda, sh täna 1)