SLK: sääst saab tulla vaid kvaliteedi arvelt (21)

Tõnis RihvkMajandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) analüüsi kohaselt oleks riigil võimalik parvlaevaliikluse riigistamisega säästa igal aastal 6–8 miljonit eurot, kuid Saaremaa Laevakompanii hinnangul saaks sääst tulla vaid kvaliteedi arvelt.

“Riikliku tellimuse hinda saab kindlasti mõnevõrra langetada, aga siis langeb ka kvaliteet. Kvaliteedi nimel on tehtud väga palju tööd ja väga suuri investeeringuid,” ütles Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk (fotol) BNS-ile.

“Teine lahendus on piletitulu suurendamine, tõstes piletihindu, ja see otsus on vastavalt seadusele ministeeriumi, mitte operaatori teha. Kui reisijate omaosa kasvab, väheneb koormus eelarvele kindlasti. Need on ministeeriumi otsused. Minister viitab analüüsile, aga me ei ole seda kahjuks näinud,” lisas Rihvk.

Majandusminister Juhan Parts ütles riigikogu infotunnis, et kui parvlaevad soetaks riik, oleks see maksumaksjale märgatavalt odavam kui praeguse süsteemiga jätkamine.

Saaremaa Laevakompanii AS teenis 2012. aastal 24,8 miljoni euro suuruse käibe juures 1,8 miljonit eurot puhaskahjumit. Prahikulud moodustasid kogukuludest 48,9 protsenti ehk 13,1 miljonit eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 144 korda, sh täna 1)