Nokk kinni, saba lahti

Seda, et nohust-köhast last, rääkimata palavikus mudilasest, ei tohiks lasteaeda viia, teab vist iga ema-isa. Ei tohiks, aga ikka viiakse. Sest muudmoodi ei saa, õigustab end nii mõnigi vanem. Iga ülemus ju ühtelugu haige lapse tõttu hoolduslehele jäävat alluvat lahke pilguga ei vaata. Ja hirm on ka palgas kaotada.

Olukord, et oled oma lapse just terveks ravinud ja ta lasteaias mõne päeva pärast uuesti haigestub, on tuttav ilmselt paljudele vanematele. Ja nördima paneb see kindlasti. Väikelaste vanemate seas on koguni levinud ütlemine “kaks nädalat tööl, kaks haige lapsega kodus”. Need ajamääratlused võivad olenevalt vanemast varieeruda, aga mõte jääb samaks.

Hea on, et enamik vanemaid oma viirusekandjast lapsukest teisi nakatama siiski ei vii. Samas piisab ühest-kahest tatisest ninast rühmas, et teiste vanemate nähtud vaev nullida.

Perearstid lohutavad: kui laps kooli läheb, siis ta ilmselt enam nii sageli haige pole. Aga kooli alguseni võib kuluda veel aastaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)