Muhu pagar Martin Sepping: turule tulla oli üllatavalt lihtne (20)

VÄRSKE MUHU LEIB: Juristiharidusega Muhu pagar Martin Sepping töötas leivaretsepti välja ise. Tal olid mõned ideed, oli ka veidi õnne ja hea tulemus sündis üsna kergesti. Foto: Irina Mägi

VÄRSKE MUHU LEIB: Juristiharidusega Muhu pagar Martin Sepping töötas leivaretsepti välja ise. Tal olid mõned ideed, oli ka veidi õnne ja hea tulemus sündis üsna kergesti. Foto: Irina Mägi

Aasta eest Muhus leivatootmisega alustanud Martin Sepping on oma maitsvate leibadega võitnud sööjate südame nii siin kui ka seal pool merd. Et aga ühel suhteliselt väiksel saarel igati toimiv ettevõte püsti panna, peab tema kogemusel tegemist olema kas väga väikse äriga või valdavalt automaatikale toetuva tootmisega.

Olete Muhus leiba küpsetanud napp aasta. Möödunud aasta algul alustasite, suvel saite Liival valmis tõelise pagaritöökoja ning teie leib on pea kogu selle aja populaarne olnud. Ja seda mitte ainult Muhus või Saaremaal. Teie pagarikojas valmivat leiba palutakse isegi mandrile kaasa võtta, kui külaskäimist on. Mida peate ise oma edu põhjuseks?

Muhu leib on kasvanud plaanist küpsetada kodus oma pere jaoks maitsvat leiba. Leiba, mis oleks nii-öelda maksimaalselt maitsev ja samas tervislik. Sellist, mida sooviks ikka ja jälle süüa. Samas, hetkest, mil olime oma arust teinud toote, mis oli mitte üksnes hea, vaid võisime seda häbenemata pakkuda ka sõpradele ja naabritele, on Muhu leib muutunud ainult paremaks.
Kuna tarbija on olnud valmis maksma Muhu leiva eest veidi kõrgemat hinda, võrreldes masstoodanguga, oleme saanud kasutada parimaid saadaolevaid tooraineid ning luua pagaritele meeldivad töötingimused.
Meie edu valem on esmaklassilised pagarid, hea toode, pidev otsene tagasiside tarbijatelt – peamiselt kiiduavaldused, aitäh! – ja konstruktiivne koostöö edasimüüjatega.

Edasi loe kolmapäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 958 korda, sh täna 1)