Kultuuritegelaste juubelisünnipäevi pea sama palju kui nädalas päevi

Täna tähistab oma 50. juubelisünnipäeva Saaremaalt pärit ooperilaulja Aare Saal. 70. sünnipäeva peab aga 20 aastat Orissaare lauluansamblit Ehaviir juhendanud Vaike Veliste.

“Laulupisik on mul kogu aeg sees olnud,” märkis Vaike Veliste, lisades, et pilli mängisid tema peres kõik. Velistet õhutas kultuuri alal jätkama kunagine muusikaõpetaja Maimu Sepp. Vaike Veliste on kaugõppes õppinud nii koorijuhtimist kui ka klubitööd. Juhendanud on ta nii noorte kui ka vanemate ansambleid ning laste muusikaringe, seda nii Tornimäel kui ka Orissaares.

“Muusika ravib kõike ja annab tahtejõudu,” ütles Veliste, kelle sõnul on just muusika hoidnud teda nii elurõõmsana. Vaike ise mängib mitut pilli: basskannelt, kontrabassi, plokkflööti, akordionit ja klaverit. Kirjutab ise ka laule.
Eile tähistasid oma sünnipäeva kaks rahvatantsujuhti Mari Soots (50) ja Elvi Siimon (75). Läinud nädalal oli 50. juubelisünnipäev koorijuhil ja pedagoogil ning Kärla muusikakooli direktoril Imbi Kolgal. Temal tekkis huvi koorimuusika vastu oma kinnitusel küll täiesti juhuslikult ja aegamööda, õpingute käigus. Pärast põhikooli lõpetamist läks ta muusikaõpetaja soovitusel G. Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli koorijuhtimist õppima. “Mul vedas fantastilise õpetaja Silvia Mellikuga, kes oli pühendunud pedagoog ja tunnustatud koorijuht,” rääkis Imbi Kolk, lisades, et sellega oli tema saatus otsustatud. Tallinna riiklikus konservatooriumis toimus vaid kõrgharidust fikseeriva dokumendi (muusikapedagoog-koorijuht) vormistamine.

Imbi põhitöö on olnud koolis õpetamine, aga tegevust koorijuhina alustas ta nn praktika mõttes juba Otsa-kooli ajal 1980. aastate alguses. Esimene päris oma koor (lastekollektiive arvestamata) oli tal Kihelkonna kammerkoor, mis sündis 1989. aastal. Praegu juhendab ta Mustjala segakoori, kel täitub kohe 18 tegevusaastat, ja noorukest Kihelkonna segakoori, kel käimas viies lauluhooaeg.

“Kõik ametid, mida pean nii Kärlal, Mustjalas kui ka Kihelkonnal, on toredad ja inimesed, kellega kokku puutun, suurepärased. Kui ainult jätkuks aega ja võhma põhjalikumaks pühendumiseks!” lausus Imbi Kolk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)