Ametiühingud likvideerisid Saaremaa osakonna

RAHVATANTS ANNAB ENERGIAT: Segarühmas Pihlakas on Piret Räime partner juba aastaid olnud Arvi Vessik. “Tants annab energiat. See on ju puhas rõõm, olla seltskonnas ja teha seda, mis meeldib,” ütles Piret Räim. Foto: Sander Ilvest

RAHVATANTS ANNAB ENERGIAT: Segarühmas Pihlakas on Piret Räime partner juba aastaid olnud Arvi Vessik. “Tants annab energiat. See on ju puhas rõõm, olla seltskonnas ja teha seda, mis meeldib,” ütles Piret Räim. Foto: Sander Ilvest

Eesti ametiühingute keskliit likvideeris Saaremaa osakonna, koondades ligi 30-aastase ametiühingutöö kogemusega osakonnajuhataja Piret Räime. Nüüdsest lahendab ametiühingu saarlastest liikmete probleeme EAKL Pärnu osakond.

“Eesti ametiühingute keskliidus on uued juhid ja nende arvates tuleb üleriigilist struktuuri reformida. Tegelikult tehti struktuuri muutmisega algust juba poolteist aastat tagasi. Kaotati Rakvere ja Viljandi osakond. Tookord püüti Saaremaa osakonna haldusalasse anda ka Hiiumaad ja Haapsalut,” rääkis Piret Räim.

Staažika ametiühingujuhina arvas Räim, et asjad peavad edasi minema ja võib-olla tulevad uuendused, struktuurimuudatused ametiühinguliikumisele kasuks. Samas tõi Piret Räim oma isikuomadustest esile inimesekesksuse. “Ma tunnetan inimese iga tillukest kullaterakest. Meie ühiskonnas on aga muutunud määravaiks kasum ja kasuahnus. Inimene oma muredega jäetakse kõrvale,” tõdes Piret Räim.

Oma tööle tagasi vaadates tundis Räim kõige suuremat heameelt sellest, et Saaremaal on ametiühinguliikumist suudetud alles hoida. “Oleme püüdnud ametiühinguliikumisse kaasa haarata tööinimesi ja ettevõtteid,” rääkis ametist lahkuv ametiühingujuht.

Eilses Kadi raadio saates “Keskpäev” ütles Piret Räim, et nüüd tuleb see aeg, kus ta saab end rohkem realiseerida tööväliselt. “Kõigepealt teen sisemaailmas analüüsi. Lastelaste juurde pole ma ammu saanud. Üks on juba suureks kasvanud. Olen avatud elule. Tantsin edasi rahvatantsurühmas, kus ma olen kõige noorem,” rääkis Piret Räim.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 817 korda, sh täna 1)